Cum arată declarația pe care trebuie să o ai la tine dacă circuli între orele 22.00-06.00?

Autor: ProMotor 23 mart. 2020 Știri auto

Începând din această seară, de la ora 22.00, se aplică o nouă serie de prevederi ale Ordonanței militare 2. Cei care sunt nevoiți să circule pe timp de noapte, trebuie să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere sau o adeverință de la serviciu.

GALERIE FOTO (documentele necesare pentru deplasare în intervalul orar 22.00-06.00)

Pe parcursul zilei, sunt interzise grupurile mai mari de trei persoane. Autoritățile le recomandă cetățenilor să nu iasă din locuință nici pe timpul zilei decât pentru strictul necesar. Pot ieși totuși împreună familiile alcătuite din mai mult de trei persoane, dar numai dacă acestea locuiesc în aceeași casă.

“Deși vorbim despre recomandări, autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să le ia în considerare ca fiind niște obligații”, a fost anunțul făcut de Grupul de Comunicare Strategică.

Ce se întâmplă cu examenele auto în perioada în care este stare de urgență în România?

Ordonanța militară le impune persoanelor care circulă pe timp de noapte să aibă asupra lor documente justificatoare. Astfel, în intervalul orar 22:00-06:00, cei care părăsesc domiciliyl trebuie să aibă asuppra lor un document care să justifice motivul părăsirii locuinței, care constă într-o declarație pe proprie răspundere sau să aibă o adeverință de la serviciu, completată de angajator, care să menționeze că deplasarea este făcută în scop profesional.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis modelul declarației pe proprie răspundere pe care cei care ies din casă în intrvalul orar 22.00-06.00 trebuie să o aibă la ei.

Cum arată declarația pe proprie răspundere și adeverința de la seriviciu?

Autoritățile i-au anunțat pe cetățeni că declarația pe proprie răspundere și adeverința pentru angajatori pot fi descărcate de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne. Declarația pe proprie răspundere poate fi și completată integral de mână, cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul de pe site-ul MAI.

Declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la serviciu completate corespunzător vor fi prezentate reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării, împreună cu documentul de identitate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide