Ce se întâmplă cu examenele auto în perioada în care este stare de urgență în România?

Autor: Elena Luchian 17 mart. 2020 Știri auto
Ce se întâmplă cu examenele auto în perioada în care este stare de urgență în România?

Starea de urgență din România, provocată de epidemia de coronavirus, afectează și activitatea Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Astfel, începând cu 17 martie, nu se mai dau examene pentru obținerea permisului de conducere.

Pentru o perioadă de 30 de zile, atât timp cât România se află în stare de urgență, nu se vor mai da proba practică și proba teoretică la nivel național. Dacă situația se prelungește, în funcție de evoluția situației actuale, și perioada de suspendare a acestei activități a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare se prelungește.

Pe pagina de internet a instituției, persoanele care aveau programări în această perioadă sunt anunțate că vor fi programate după încetarea stării de urgență.

Ce a pățit un tânăr suspect de coronavirus care s-a dus să dea examenul auto

Candidații vor primi informațiile necesare în timp util prin intermediul serviciilor publice comunitare, prin intermediul site-ului www.drpciv.ro, al paginilor web ale Instituției Prefectului și cu ajutorul mass-media.

Se lucrează în continuare la ghișeele DRPCIV. Pentru a evita aglomerarea și pentru a permite dezinfectarea spațiilor destinate publicului, programul de lucru cu publicul se prelungește la toate serviciile publice comunitare teritoriale până la ora 19:00.

Ce trebuie să faci ca să înmatriculezi o mașină în perioada în care e stare de urgență în România?

DRPCIV anunță că, până la data de 31 martie, activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv pe baza unei programări online.

Această programare se poate efectua pe site-ul oficial al instituției, www.drpciv.ro, accesând secțiunea Servicii online, rubrica Programare la ghișeu. Acolo se selectează județul și serviciul solicitat, se completează un formular și se alege ziua și ora preferate din cele disponibile.

Ce să faci în perioada de epidemie de coronavirus?

Coronavirus

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide