Declarații incendiare: Niciun dosar Rabla nu a fost aprobat de la lansarea programului

Autor: Cristian Agatie 18 mai 2021 Știri auto

Ministrul Mediului face declarații incendiare: niciun dosar Rabla nu a fost aprobat de la lansarea programului, pe data de 16 aprilie. Motivul este unul incredibil!

Intră în Galeria FOTO

Românii așteaptă în fiecare primăvară demararea programului Rabla pentru a da startul achiziției de mașini. Anul acesta nu a fost nimic diferit, iar mult-așteptatul program a luat startul, cel puțin teoretic, pe 26 aprilie. Deloc neașteptat, site-urile producătorilor auto sunt inundate de oferte prin programul Rabla, iar spoturile publicitare au inundat canalele media. Totuși, există o singură problemă. La aproape o lună de la lansare, Programul Rabla nu există în România.

Oricât de incredibilă ar fi această informație, motivul pentru care nu pot fi aprobate dosarele Rabla depuse până în prezent este și mai incredibil. Mai exact, comisia tehnică din Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), formată din reprezentanți de la mai multe autorități centrale, nu s-a întrunit niciodată pentru a discuta dosarele depuse. Normal, dat fiind că membrii acestei comisii nu există nici ei, mai multe ministere omițând să transmită numele reprezentantului propus.

Niciun dosar Rabla nu a fost aprobat în 2021. Motivul este incredibil!

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a confirmat luni, într-un scurt interviu pentru Republica.ro, faptul că până acum nu a fost aprobat niciun dosar din programul Rabla pentru mașini. Tanczos Barna nu a confirmat sau infirmat informația despre comisia care trebuie să ia în discuție dosarele în programul Rabla pentru mașini. În schimb, ministrul mediului vorbește despre o procedură simplificată, care va fi aprobată printr-o modificare legislativă.

„Ca să scoată comisia tehnică trebuie făcută modificare legislativă. La AFM (Administrația Fondului pentru Mediu – n.r.) sistemul este extrem de birocratic. Analizăm o eficientizare, inclusiv la nivelul acesta, dar nu pot spune acum. Am cerut să clarifice în interiorul instituției care sunt pașii cu care pot simplifica, după care o să analizăm și această comisie tehnică care este formată din foarte mulți și care nu fac altceva decât ridică mâna. Săptămâna viitoare toate dosarele depuse în 2021 vor fi aprobate”, a promis Tanczos Barna.

La programul Rabla Clasic 2021 s-au înscris până la această dată aproximativ 16.000 de persoane fizice, iar persoane juridice care au depus dosare sunt aproximativ 750. La Rabla Plus sunt înscrise circa 785 de persoane fizice, iar persoane juridice care au depus dosar – aproximativ 560. Programul Rabla, atât Rabla Clasic, cât și Rabla Plus, a demarat oficial pe data de 26 aprilie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide