RABLA 2021 începe pe 26 aprilie. Care este interdicția impusă celor care vor o mașină nouă?

Autor: Marius Vișan 21 apr. 2021 Știri auto
RABLA 2021 începe pe 26 aprilie. Care este interdicția impusă celor care vor o mașină nouă?

Programele Rabla Clasic 2021 şi Rabla Plus 2021 demarează pe 26 aprilie, a declarat miercuri, 21 aprilie, ministrul Mediului, Tánczos Barna, într-o conferință de presă.

Totodată, bugetul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) va fi prezentat în ședința de Guvern de miercuri, existând un termen de cinci zile după aprobarea bugetului AFM.

S-a încercat exportarea în alte țări a mașinilor care au beneficiat de Rabla Clasic

Un aspect important ar mai fi că a fost introdusă și la Rabla Clasic interdicția de a vinde mașina care a beneficiat de acest sprijin, care deja exista la Rabla Plus. Decizia vine după ce s-a constatat că au existat câteva încercări de a exporta în alte țări mașinile care au beneficiat de Rabla Clasic.

Declarația ministrul Mediului, Tánczos Barna

”Programele pe care le lansăm după aprobarea bugetului sunt primele cu care începem, sunt Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Electrocasnice. La Rabla Clasic, am majorat bugetul de la 6.500 lei la 7.500 lei, tichetul standard de sprijin este de 7.500 lei în 2021.

Am majorat, de asemenea, eco-bonusurile pentru hibrid și pentru mașinile care au emisii scăzute de dioxid de carbon, sub 96 de grame pe km. În paralel, am dublat bugetul pentru mașinile electrice, am păstrat aceleași condiții, 45.000 lei sprijin pentru mașinile full electrice, 20.000 lei pentru cele hibrid plug in.

Am introdus, foarte important, şi la Rabla Clasic, interdicția de a vinde mașina care a beneficiat de acest sprijin. Am constatat că au fost câteva încercări de a exporta subvenția din România, de a duce mașinile care au beneficiat de Rabla Clasic în alte țări și am introdus această limitare, această interdicție care era deja existentă la Rabla Plus”, a declarat miercuri ministrul Mediului, Tánczos Barna.

”Interdiția de a vinde mașina este pentru un an de zile” a mai spus ministrul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ministerul Mediului - România / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide