Declarații oficiale privind activitățile comerciale ale Grupului Volkswagen în Rusia

Autor: Marius Vișan 07 mart. 2022 Știri auto
Declarații oficiale privind activitățile comerciale ale Grupului Volkswagen în Rusia

”Grupul Volkswagen a primit vestea despre războiul din Ucraina cu consternare și șoc. Volkswagen continuă să spere la o încetare a ostilităților și la o revenire la diplomație. Suntem convinși că se poate găsi o soluție viabilă la acest conflict doar pe baza dreptului internațional”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul companiei germane în data de 3 martie 2022.

Având în vedere atacul rusesc asupra Ucrainei și consecințele acestuia, Consiliul de Administrație al Grupului Volkswagen AG a decis să oprească producția de vehicule în Rusia. Această decizie se aplică unităților de producție rusești situate în Kaluga și Nijni Novgorod, informează site-ul de presă al companiei Skoda.

Grupul Volkswagen spune stop producției în Rusia

De asemenea, exporturile de vehicule către Rusia vor fi oprite cu efect imediat. Prin suspendarea în mare măsură a activităților comerciale în Rusia, Consiliul de administrație al grupului răspunde situației generale, caracterizată de o incertitudine și de perturbări semnificative.

La uzina din Kaluga se produceau modele ca Volkswagen Tiguan și Volkswagen Polo. În Rusia se mai fabricau și modelele Volkswagen Taos, Skoda Kodiaq, Skoda Karoq și Skoda Octravia. În 2015 a fost lansată uzină de motoare din Kaluga. Capacitatea maximă de producție a acesteia era de 150.000 de motoare pe an. Cu o investiție totală de 206 miliarde de ruble în afacerile sale din Rusia, Grupul Volkswagen deveniea unul dintre cei mai mari investitori străini în industria auto din Rusia la acea vreme.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide