DeLorean publică un video-teaser cu partea posterioară a viitorului supercar electric EVolved

Autor: Mihai Morcovescu 04 mai 2022 Știri auto

Renumita companie americană DeLorean pregătește lansarea noului model electric EVolved, reîncarnarea celebrului DMC-12. Supercarul va avea premiera mondială în ziua de 18 august, în cadrul concursului de eleganță de la Pebble Beach (California).

1.340 CP și autonomie de peste 1.000 de kilometri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Compania DeLorean va lansa în vara acestui an ceea ce se vrea a fi urmașul clasicului DMC-12, modelul futurist de la începutul anilor 1980. Acea mașină a devenit celebră după trilogia „Back to the Future”. Asta face ca sentimentul de nostalgie să fie foarte intens în rândul celor care au văzut seria de filme cu Marty McFly și Emmett „Doc” Brown.

Ne întoarcem rapid în viitor deoarece americanii au publicat un filmuleț pe pagina oficială de Instagram în care apare viitorul lor EV. Imaginile ne dezvăluie partea din spate a modelului sport cu emisii zero creat de specialiștii de la Italdesign, pe care tronează logo-ul DeLorean.

Viitorul EVolved a primit ceea ce ar putea fi o grilă de răcire inspirată de modelul original desenat de Giorgetto Giugiaro. Acel grilaj va acoperi sau ar putea chiar înlocui luneta. Totodată, în pas cu cea mai nouă tendință de design, supercarul electric a primit o bandă luminoasă LED. Aceasta se întinde pe toată lățimea mașinii până inclusiv pe pasajele roților. În plus, supercarul va primi portiere de tip „gullwing” cu deschidere verticală.

Trebuie să facem, însă, o precizare. Ceea ce vedeți în aceste imagini nu este versiunea de serie, ci mai degrabă un concept-car. Acesta va fi prezentat publicului pe 18 august, la concursul de eleganță de la Pebble Beach (California).

Noul DeLorean va fi construit pe o platformă dedicată mașinilor electrice de performanță. Dezvoltată de Williams Advanced Engineering, aceasta poate livra până la 1.340 CP și oferă o autonomie de peste 1.000 de kilometri.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DeLorean


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide