Depășirea care șochează România. S-a trezit față-n față cu un camion

Autor: David Andrei 04 sept. 2020 Știri auto

Depășirea care șochează România a avut loc zilele trecute pe un drum din Moldova. Imaginile au fost publicate online.

GALERIE FOTO

Imaginile cu depășirea șocantă au apărut pe canalul de YouTube “AloIasi” și au fost preluate de piataauto.md. Incidentul ar fi avut loc pe o șosea din județul Iași pe 1 septembrie, în jurul orei 14, dacă informațiile afișate pe înregistrare sunt corecte.

Filmarea arată cum un camion angajat în depășirea unui TIR se îndreaptă vertiginos, din sens opus, către un vehicul care circulă regulamentar. Imaginile au fost înregistrate de camera de bord a șoferului care s-a aflat la un pas de tragedie.

Șoferul de camion își dă seama, în ultimul moment, că nu poate reveni la timp pe sensul său de mers, în fața unui TIR. Așa că ia decizia care l-a ajutat să prevină tragedia pe care tocmai el a fost la un pas de o provoca. Și șoferul autoturismului frânează și se oprește. A recurs la același gest conducătorul auto aflat la volanul TIR-ului.

Șoferul autoturismului a dat în marșarier, pentru a-i face loc camionului să revină pe sensul său de mers.

VIDEO:

O altă depășire revoltătoare, pe o șosea din România

În urmă cu o lună și jumătate, o altă depășire, care a avut loc pe o șosea din județul Tulcea, i-a revoltat pe cei care au văzut imaginile. Un șofer a depășit atunci un camion, într-un viraj, pe linie continuă. Filmarea, realizată de o cameră de bord aflată în mașina care rula în spatele șoferului iresponsabil, arată cum șoferii care vin din sens opus sunt obligați să ocolească ieșind cu roțile de pe partea dreaptă în afara carosabilului.

În acest caz, poliția s-a autosesizat. Potrivit unui comunicat emis de IPJ Tulcea, aurotiățile l-au identificat rapid pe șofer. Acestea l-au sancționat pe acesta cu o amendă contravențională și cu suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide