Șoferul care a depășit mașina Poliției pe linie continuă a scăpat nepedepsit

Autor: Marius Vișan 22 sept. 2021 Știri auto
Șoferul care a depășit mașina Poliției pe linie continuă a scăpat nepedepsit

Un şofer din judeţul Iaşi a reuşit să scape nepedepsit deși a depăşit pe linie continuă o autospecială de Poliţie. Legea spune clar că este interzisă depășirea vehiculelor atunci când, pentru această manevră, se încalcă marcajul continuu.

Un bărbat din judeţul Iaşi a depăşit, în luna noiembrie a anului trecut, o autospecială de Poliţie pe linie continuă, fiind oprit de către agenţi imediat şi sancţionat cu o amendă de 580 de lei şi cu suspendarea permisului de conducere.

Şoferul a decis să se adreseze instanţei, susţinând că în momentul în care s-a angajat în depăşire, linia dintre cele două sensuri de mers era întreruptă, scrie Adevărul.ro.

A depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă, dar a scăpat de sancţiuni în instanţă

Judecătorii au observat un detaliu care l-a scos câştigător pe şoferul ieşean. Magistraţii au considerat că în procesul verbal, locul în care s-ar fi petrecut neregula a fost scris vag de către agenţi. Conform legii, procesul verbal trebuie să conţină descrierea faptei, locul, data şi ora comiterii.

„Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal.

Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat“, au transmis magistraţii.

Şoferul a fost exonerat de plata amenzii şi de suspendarea permisului de circulaţie, iar apelul intentat de către IPJ a fost respins.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide