Ce se întâmplă când depășești mașina de poliție pe linie continuă dublă? Un șofer de BMW a aflat pe pielea lui

Autor: David Andrei 22 apr. 2021 Știri auto

Este interzisă depășirea vehiculelor atunci când, pentru această manevră, se încalcă marcajul continuu. Un șofer de BMW nu a ținut cont de acest lucru. A depășit astfel chiar și o mașină de poliție.

GALERIE FOTO

Un șofer aflat la volanul unui BMW Seria 5 a depășit un autoturism aflat în fața sa pe un drum cu o bandă pe sens. Acesta a executat manevra în ciuda faptului că, în zonă, era linie dublă continuă. Dar nu s-a oprit aici, ci a depășit și mașina poliției aflată mai în față.

Oamenii legii aflați în autospecială au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase și l-au tras pe dreapta pe șoferul contravenient. Acesta a fost amendat și a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Imaginile au fost publicate de polițistul Daniel Zontea pe pe contul său de Facebook.

Explicația dată de șoferul care a depășit mașina de poliție pe linie continuă dublă

Conducătorul auto care s-a angajat în depășirea mai multor mașini pe linie continuă dublă, inclusiv a mașinii de poliție, a avut o explicație pentru manevra efectuată.

“Șefu’, eu i-am dat un flash scurt, iar el a pus semnal dreapta, să trec. Acum eu cu ce am greșit?”, ar fi întrebat șoferu contravențional.

Pentru că a auzit de mai multe ori această scuză, polițistul Daniel Zontea le explică celor tentați să încalce regulile de circulație privind depășirea.

“Vă spun că această ‘invitație’ la depășire nu este reglementată în Codul Rutier și atrage atât riscurile, cât și consecințele juridice pentru cel care efectuează manevra în astfel de condiții.”

Cel care dă semne că se lasă depășit nu poate fi tras la răspundere pentru depășirea neregulamentară a celui care face manevra.

“Deci permis luat pentru ce?”, întreabă, în comentariile care însoțesc filmarea, un tânăr care nu a văzut linia continuă dublă.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide