Deschiderea procedurii privind falimentul Euroins a fost amânată. Polițele RCA rămân valabile conform contractului inițial

Autor: Bogdan Bârliga 28 apr. 2023 Știri auto

Deschiderea procedurii falimentului pentru compania de asigurări Euroins a fost amânată de Tribunalul București pentru data de 26 mai 2023. Această informație este foarte importantă pentru șoferii cu asigurări auto obligatorii RCA la această companie.

În funcție de decizia instanței din acest caz cei care dețin o poliță RCA emisă de Euroins își vor putea calcula perioada de valabilitate a acesteia. Foarte important de reținut: după ce tribunalul va decide deschiderea procedurii de faliment în termen de 90 de zile, de la acest moment, polițele de asigurare emise de Euroins vor înceta de drept.

Ca să înțelegem și mai bine situația: chiar dacă un șofer a încheiat pentru mașină o poliță RCA la Euroins în luna ianuarie pentru o perioadă de un an, aceasta va mai fi valabilă doar 90 de zile după ce instanța hotărăște deschiderea procedurii de faliment.

Peste 2,8 milioane de șoferi au o poliță RCA la Euroins

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, în data de 17 martie 2023, să retragă autorizaţia de funcţionare a Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A., constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei. După această măsură ASF a cerut în instanță declararea falimentului Euroins și la termenul de judecare de pe data de 28 aprilie 2023 Tribunalul București a decis amânarea acestei proceduri pentru data de 26 mai a acestui an, conform informațiilor publicate de Hotnews. Acest lucru înseamnă că cei cu polițe RCA la Euroins nu sunt afectați în acest moment și prevederile contractuale decurg în mod normal.

Dacă pe data de 26 mai instanța decide să aprobe deschiderea procedurii de faliment în cazul Euroins polițele RCA vor avea o valabilitate de maxim 90 de zile din momentul respectiv. În mod normal dacă are loc un accident despăgubirile pentru polițele RCA emise de Euroins vor fi preluate în perioada de 90 de zile de către Fondul de Garantare a Asiguraților. Dacă se va proceda similar cu situația înregistrată de falimentul City Insurance din 2021 în intervalul de valabilitate de 90 de zile al polițelor RCA, şoferii cu asigurări ce expirau ulterior perioadei au putut renunţa la acestea și a existat posibilitatea să primească despăgubiri de la Fondul de Garantare. Pe de altă parte cea mai bună decizie ar fi ca șoferii să denunțe polița deținută la Euroins și să încheie una nouă la un alt asigurător autorizat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide