Desfășurare de forțe la Matei Balș. Câte autospeciale au ajuns la spital la primele ore ale dimineții?

Autor: David Andrei 29 ian. 2021 Știri auto

Mai multe apeluri la 112 au semnalat un incendiu la Matei Balș la primele ore ale dimineții. Câte autospeciale de intervenție au ajuns la Institutul Național de Boli Infecțioase?

GALERIE FOTO

Primul apel la 112 a fost primit la ora 05:05. A fost urmat de alte nouă. Primul echipaj a ajuns acolo șapte minute mai târziu. La ora 05:15 a fost declanșat Planul Roșu de intervenție.

În total 24 de autospeciale cu apă și spumă și patru autoscări au intervenit pentru stingerea incendiului care a izbucnit într-un salon aflat la parterul pavilionului 5 al Spitalului Matei Balș, o clădire cu regim de înălțime P+3. Flăcările s-au extins rapid, astfel că pompierii au fost nevoiți să intervină pe ambele laturi ale clădirii.

“La fața locului acționează toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulanțe, autospeciale pentru victime multiple, spital mobil, descarcerare”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență în timp ce pompierii acționau pentru stingerea incendiului.

Au ajuns la fața locului și patru unități pentru descarcerare, 10 autobuze, 38 de echipaje de prim ajutor și cinci echipaje de ATI mobile. Poliția a închis traficul pentru a permite vehiculelor de intervenție să lucreze.

Cinci persoane și-au pierdut viața în incendiul de la spitalul Matei Balș

102 pacienți au fost evacuați și transferați la alte spitale din Capitală. Trei persoane au fost carbonizate în incendiu. Echipajele sosite la fața locului au încercat resuscitarea unei a patra victime, dar și aceasta a decedat în cele din urmă. Potrivit declarațiilor Prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, o a cincea persoană a fost găsită carbonizată câteva ore mai târziu.

Martorii vorbesc și despre o explozie în secția în care mai mulți pacienții erau conectați la oxigen și se aflau în stadiu mediu spre sever. Clădirea avea avizele necesare, iar ultimul control fusese efectuat în luna noiembrie a anului trecut. Spitalul a fost construit în anul 1953 și modernizat de atunci în mai multe rânduri. Ultima linie de oxigen fusese instalată în decembrie 2020.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Gândul



Comentarii
Inchide