Designul noului pick-up Tesla Cybertruck trebuie să se schimbe. Motivul este incredibil!

Autor: Elena Luchian 06 dec. 2019 Știri auto

Sute de mii de clienți care au comandat deja un pick-up Tesla Cybertruck vor primi o veste proastă. Designul mașinii pe care o așteaptă se va schimba. Așa cum arată acum, vehiculul este o bombă pe roți. Nu oferă siguranță conform standardelor în vigoare nici celor aflați la bord, nici pasagerilor, în caz de impact.

Intră în galerie

Designul angular al pick-upului Tesla Cybertruck reprezintă un pericol major, au atras atenția Insurance Insititute for Highway Safety din Statele Unite, dar și Australasian New Car Assessment Program.

James Goodwin, șeful ANCAP (divizia australiană a forului care notează nivelul de siguranță oferit de mașinile noi) spune că Cybertruck nu respectă normele de siguranță pentru participanții vulnerabili la trafic, cum ar fi pietonii și bicicliștii.

Tesla Cybertruck

Nici cei aflați la bord nu ar călători în siguranță. ANCAP atrage atenția că așa numitele “crumple zones” (“zone de deformare”), care absorb energia în cazul unui impact, nu există la noul Cybertruck, iar materialul din care este construită caroseria, un oțel dur, care – așa cum spunea Elon Musk la prezentarea modelului – nu ruginește, nu este suficient de flexibil. Astfel, pasagerii vor resimți în plin forțele impactului. La prezentare, barosul care a contribuit la spargerea geamurilor mașinii, a lovit și o portieră, fără să lase urme vizibile.

Tesla nu a reacționat la aceste semnale de alarmă, dar este de așteptat ca designerii să regândească designul modelului. Cybertruck ar trebui să intre în producție în 2021.

Cu siguranță, versiunea de serie va arăta altfel, dar cei de la Tesla au o misiune dificilă, pentru că trebuie să păstreze designul futurist care a atras atâtea pre-comenzi. Versiunea prezentată cu două săptămâni în urmă nu are ștergătoare, nu are oglinzi, care sunt obligatorii conform legislației din Statele Unite, și nici semnalizatoare.

De curând, Tesla Model X a primit cinci stele la testele de siguranță, obținând un scor foarte bun în ceea ce privește siguranța pasagerilor adulți, de 98% și în ceea ce privește sistemele de siguranță, 94%. Mai mult, Tesla Model 3 a obținut titul Top Safety Pick Plus, fiind abia a doua mașină electrică notată astfel, după E-Tron de la Audi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Tesla



Comentarii
Inchide