Deszăpezirea pe Transfăgărășan este o muncă de Sisif. Zăpada depășește 8 metri

Autor: Cristian Agatie 16 iun. 2021 Știri auto

Deszăpezirea pe Transfăgărășan pare o muncă de Sisif în urma căderilor recente de zăpadă. Cu toate că celebra șosea montană ar fi trebuit deschisă circulației la 1 iulie, munții de zăpadă cresc, în loc să scadă. Stratul de zăpadă depășește chiar și 8 metri în unele locuri.

Intră în Galeria FOTO

Drumul Național 7C, mai cunoscut tuturor sub denumirea de Transfăgărășan, ar trebui să se deschidă traficului la data de 1 iulie, conform programului oficial. În acest moment, acest lucru pare imposibil, în condițiile în care a nins din abundență în ultimele săptămâni. Drumarii continuă activitățile de deszăpezirea, dar munca lor pare una de Sisif.

„Cu toate că iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină, continuăm eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Indiferent de condițiile meteo, intervenim cu excavatoare, încărcătoare frontale și freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depășește 7-8 metri”, spune Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri Brașov.

Deszăpezirea pe Transfăgărășan este o muncă de Sisif. Când se deschide circulația

Operațiunile de deszăpezire pe Transfăgărășan au demarat anul acesta înainte de jumătatea lunii mai. O lună mai târziu, ninge mai mult decât reușesc drumarii să disloce, iar stratul de zăpadă crește. La începerea operațiunii, angajații DRDP Brașov vorbeau de un strat de 6 metri dar, între timp, acesta a crescut la 8 metri, în ciuda eforturilor.

Transfăgărășanul leagă Transilvania de Muntenia, traversând Munții Făgăraș, pe o distanță de aproximativ 92 km. Porțiunea dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeș) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu), este închisă circa 8 luni pe an. Anul trecut, Transfăgărășanul a fost închis începând cu data de 20 octombrie. În mod tradițional, deschiderea Transfăgărășanului are loc pe data de 1 iulie a fiecărui an, dar asta depinde în principal și de condițiile meteo. În acest moment, există mai multă zăpadă pe creste decât era anul trecut în luna aprilie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DRDP Brașov


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide