Ultima șansă: Transfăgărășan și Transalpina se închid

Autor: George Cristea 16 oct. 2020 Știri auto

Cei care doresc să mai ajungă anul acesta pe Transfăgărășan sau Transalpina mai au posibilitatea să facă acest lucru doar în acest weekend: ambele șosele aflate la mare altitudine se închid săptămâna viitoare.

Intră în Galeria FOTO

Prima ninsoare din acest an a căzut pe Transalpină în urmă cu trei săptămâni, iar vremea se anunță imprevizibilă în perioada următoare. În aceste condiții, compania națională de drumuri CNAIR a anunțat închiderea șoselei de mare altitudine începând cu data de 20 octombrie, pe tronsonul cuprins între Rânca şi Curpat. Aceeași soartă o împărtășește și celălalt drum montan celebru al României, Transfăgărășanul. Acesta va avea circulația restricționată pe tronsonul cuprins între Piscul Negru și Bâlea Cascadă.

Transfăgărășan și Transalpina se închid: Ce spune CNAIR

„Conform Normativului AND 615-2020 privind circulația rutieră pe drumurile montane DN7C (Transfăgărășan) și DN67C (Transalpina), începând de marți, 20.10.2020, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menționate anterior, după cum urmează:

  • DN 7C între km 104+000 ( Piscu Negru ) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada );
  • DN 67C – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

Precizăm că măsura închiderii circulației rutiere pe aceste sectoare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Drumul Național 7C, cunoscut în limbajul popular sub denumirea de Transfăgărășan, este închis în cea mai mare parte a anului. Mai precis, opt luni pe an, sectorul dintre Bâlea Lac (kilometrul 104, Piscu Negru – jud. Argeş) și Bâlea Cascadă (kilometrul 130,8, Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) este inaccesibil. Anul trecut, Transfăgărășanul a fost închis începând cu data de 4 noiembrie. Anul acesta, decizia de închidere a Transfăgărășanului s-a luat mai devreme, începând cu 20 octombrie.

O soartă similară are și Drumul Național 67C, cunoscut ca Transalpina. Acesta este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Ca și Transfăgărășanul, Transalpina este acoperit de zăpadă în cea mai mare parte a anului. În condițiile în care deszăpezirea nu este practică în sezonul rece, închiderea circulației este soluția găsită de autorități pentru a evita producerea accidentelor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide