Detalii despre cele două BMW M4 Competition care participă la Campionatul European Drift Masters – VIDEO

Autor: Marius Vișan 18 iun. 2021 Știri auto

Cele două modele BMW M4 Competition, pilotate de fraţii Elias şi Johannes Hountondji, sunt gata pentru startul Campionatului European Drift Masters.

Susţinuţi de BMW M GmbH, fraţii Elias Hountondji (35) şi Johannes Hountondji (40) au finalizat pregătirea noilor lor automobile pentru sezonul 2021 al Campionatului European Drift Masters. În zilele de 10 şi 11 iulie, odată cu începutul sezonului competiţional la Greinbach (Austria), Driftbrothers vor duce BMW M4 Competition pe grila de start pentru prima dată.

Performanțele motoarelor au fost dublate pentru un total de 1.050 CP

Elias şi Johannes Hountondji au adus modificări ambelor modele BMW M4 Competition pentru a le adapta la cerinţele driftului. Aceştia au dublat performanţele motorului cu şase cilindri în linie al BMW M4 Competition, la 1.050 CP, şi au crescut cuplul maxim la aproape 1.300 Nm. Elias Hountondji vorbeşte cu admiraţie despre potenţialul uriaş al motorului de producţie.

„Este un motor de curse autentic într-o maşină omologată pentru şosea, ca să spunem aşa. Când privim fiecare componentă a acestui motor, este clar că mulţi ingineri au contribuit mult la crearea unui design optim”, spune cel mai tânăr dintre cei doi Driftbrothers.

Pentru a realiza creşterea performanţei a fost instalat un circuit special de răcire împreună cu un al doilea radiator

Aerodinamica a fost optimizată pentru drift. Pe lângă faptul că au beneficiat de propria experienţă, Driftbrothers s-au bazat şi pe competenţa specialiştilor în design ai BMW. Practic toate componentele aerodinamice nou proiectate au fost fabricate exclusiv la BMW M Prototype Construction.

BMW M4 Competition al Driftbrothers a fost echipat cu o nouă grilă BMW pentru a optimiza alimentarea cu aer a compartimentului motor. Mai mult, carbonul a fost folosit pentru a produce o nouă aripioară a spoilerului pentru hayon, învelitoare laterale pentru difuzorul spate şi accesorii pentru pragurile laterale din portofoliul M Performance Parts. Acestea au fost completate de aşa-numitele aripi, care optimizează fluxul de aer la spliterul faţă şi în spatele roţilor faţă, precum şi în faţa roţilor spate.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide