Detalii despre primul lot al Autostrăzii Moldovei

Autor: Cristian Gubandru 23 apr. 2022 Știri auto
Detalii despre primul lot al Autostrăzii Moldovei

Trei loturi din A7 (Tronsonul Ploiești-Buzău) au în acest moment câștigători desemnați. CNAIR a comunicat astăzi rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru construcția Lotului 1 (Dumbrava-Mizil) al Autostrăzii Moldovei, în lungime de 21 de km.

Asocierea de constructori români și italieni are la dispoziție 20 de luni pentru a finaliza lucrările. Acestea includ construcția a 14 poduri și a unui pasaj în lungime de 550 m (peste DJ 101F și CF 804).

Valoarea contractului Autostrăzii Moldovei

Contractul are o valoare de 1,468 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR.

În luna martie au fost anunțați și câștigătorii pentru celelalte două loturi ale Tronsonului Autostrăzii Moldovei care va fi construit între Ploiești și Buzău:
– Lotul 2: Mizil-Pietroasele (28,35 km);
– Lotul 3: Pietroasele-Municipiul Buzău (14 km).

Tronsonul Ploiești-Buzău (63,25 km) este prima secțiune a autostrăzii Ploiești-Pașcani (A7), în lungime de 320 de km, care va asigura legătura Munteniei cu Moldova.

A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Pașcani-Bacău-Focșani-Buzău-A3). Anul trecut, 39 de oferte au fost depuse pentru construirea tronsonului Ploiești – Buzău.

Autostrada A7, denumită și Autostrada Moldovei sau Autostrada Unirii Principatelor Române este o autostradă aflată în construcție în România. Primele construcții pe o porțiune din ea au fost începute în 2016.

Sursa: Facebook / Sorin Grindeanu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide