Detalii teribile despre accidentul cu peste 20 de victime din Suceava. Ce au aflat anchetatorii?

Autor: David Andrei 04 mart. 2021 Știri auto

Apar detalii teribile despre accidentul cu peste 20 de victime care a avut loc miercuri în Suceava. Ce au aflat anchetatorii despre șoferul vinovat și despre microbuzul care transporta elevi?

GALERIE FOTO

Șoferul care a lovit frontal un microbuz plin cu elevi la Suceava ar fi trebuit să fie în carantină. Potrivit bazelor de date a poliției, acesta se afla în carantină din 25.02.2021 și trebuia să mai rămână izolat încă o săptămână, conform prevederilor Legii 55/2020.

Bărbatul în vârstă de 20 de ani din Cajvana, județul Suceava, se deplasa, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, dinspre comuna Arbore către localitatea sa de domiciliu. Alături de el în mașină, se aflau alți doi tineri, în vârstă de 19, respectiv 20 de ani.

Accidentul a avut loc miercuri, pe 3 martie, la ora 14:12, pe DJ 178. Din primele cercetări, șoferul nu ar fi păstrat distanța față de autoturismul din fața sa, un Ford, condus de un alt șofer în vârstă de 20 de ani. Tânărul nu a văzut când acesta a semnalizat dreapta și nici când a oprit, decât în ultimul moment. A tras stânga de volan, pentru a evita impactul cu mașina oprită. A atins-o totuși în lateral, apoi a lovit frontal un microbuz marca Iveco, plin cu elevi, condus de un bărbat de 42 de ani, care circula regulamentar. Microbuzul a fost proiectat în șanțul de pe marginea carosabilului.

A fost activat planul roșu de intervenție. 23 de persoane au ajuns la spital, dar doar două au rămas internate.

Microbuzul implicat în accidentul din Suceava, modificat și neomologat

Anchetatorii au aflat și că microbuzul implicat în accidentul din Suceava fusese modificat. Acesta avea 19 locuri, deși, în certificatul de înmatriculare, vehiculul figura cu 16 locuri. Modificările nu fuseseră omologate. Scaunele în plus nu erau prevăzute cu centuri de siguranță.

Pe numele șoferului de Volkswagen s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide