Accident cu 26 de victime la Suceava. A fost activat planul roşu de intervenţie

Autor: Promotor 03 mart. 2021 Știri auto

Un accident grav a avut loc pe o șosea din județul Suceava. 26 de persoane au fost rănite. Un microbuz plin cu elevi s-a răsturnat în urma impactului cu un autoturism. A fost activat planul roșu de intervenție.

GALERIE FOTO

Un microbuz care transporta elevi și două autoturisme au fost implicate într-un accident care s-a produs astăzi, în jurul orei 14:30 pe raza comunei Arbore din județul Suceava. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a activat planul roșu de intervenție.

Au ajuns la fața locului zece ambulanțe, una dintre ele fiind pentru victime multiple. Au intervenit și o autospecială pentru descarcerare și trei ambulanțe SMURD.

Dintre cele 26 de persoane rănite în accident, 19 sunt copii. Potrivit reprezentanților ISU Suceava, toate persoanele sunt conștiente și cooperante. 23 de persoane au ajuns la spital.

Din primele cercetări, impactul s-a produs după ce șoferul unui autoturism a frânat. Șoferul aflat în spatele său nu a observat la timp și nici nu a păstrat distanța corespunzătoare. Pentru a evita impactul, acesta a intrat pe contrasens și a lovit frontal microbuzul plin cu elevi, care circula regulamentar. Microbuzul s-a răsturnat în șanț și a lovit gardul unei case. Acesta transporta 19 elevi ai Liceului Tehnologic din Cajvana. Șoferul parcursese o distanță de aproximativ 6 kilometri până în momentul producerii accidentului.

Accident grav pentru care s-a activat planul roșu de intervenție, surprins de o cameră de supraveghere

Accidentul grav, pentru care a fost activat planul roșu de intervenție, a fost surprins de o cameră de supraveghere aflată în zonă.

În imagini se poate observa clar mașina care frânează și oprește pe carosabil. Din spate se apropie în viteză un alt autoturism. Șoferul acestuia nu mai are timp să frâneze și încearcă să ocolească vehiculul oprit. Din sens opus însă, se apropia microbuzul plin de elevi.

În urma loviturii violente, microbuzul se răstoarnă în șanțul de pe marginea drumului.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide