Pentru dictatori. Un Range Rover blindat și modificat arată ca o fortăreață pe roți

Autor: ProMotor 04 mai 2020 Știri auto

Este un Range Rover SVAutobiography, dar are ampatamentul limuzinelor care se închiriază pentru nunți și este blindat. Este meritul (sau vina?) companiei germane Klassen.

GALERIE FOTO

SUV-ul limuzină prezintă protecție balistică Nivelul 7, așa că poate face față cu brio unui atac cu pușca, iar anvelopele, chiar dacă sunt atinse, pot rula încă 80 de kilometri.

Ceea ce atrage atenția însă, este lungimea modelului. Acesta a câștigat puțin peste un metru în lungime (1.016 mm). Spațiul creat astfel între cele două punți este unul dedicat șefilor de stat sau VIP-urilor din lumea mondenă.

Compartimentul dedicat prețiosului pasager este separat complet de cel al șoferului prin intermediul unui perete din sticlă acționat electric. pasagerul poate controla de acolo sistemul multimedia, climatizarea și poziția scaunelor îmbrăcate în piele neagră și încălzirea acestora.

Și-au făcut apariția la bord încă două locuri în partea din spate, dar acestea pot fi pliate atunci când nu sunt folosite, pentru a crea un spațiu uriaș, un veritabil lounge de lux.

Pe plafon, se regăsesc acum două mânere. Nu, nu sunt mânerele de viraje obișnuite. Acestea sunt special montate acolo pentru a fi folosite atunci când dictatorul aflat la bord vrea să se ridice pentru a saluta mulțimea la paradă prin trapa care se deschide la simpla apăsare a unui buton. Pentru atunci când are nevoie de intimitate, au fost montate parasolare la geamuri.

Cifrele SUV-ului limuzină Range Rover blindat

Compania care a modificat acest vehicul, Klassen, cu sediul nu departe de Hanovra, nu menționează nicio intervenție asupra motorului. Așa că cel mai probabil, sub capota Range Rover-ului blindat operează același motor V8 de 5.0 litri cu 565 de cai putere și cuplu de 700 Nm.

Klassen nu dă niciun indiciu privind costurile modificărilor operate asupra unui Range Rover SVAutobiography, dar avem de-a face cu un model care, în România, pornește de la 103.292 de euro în versiune cu ampatament scurt sau 117.215 euro în versiune cu ampatament lung.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide