Din 15 mai putem părăsi localitatea. Mesajul lui Marcel Vela – VIDEO

Autor: ProMotor 07 mai 2020 Știri auto

Marcel Vela a anunţat, pe Facebook, că după 15 mai oamenii vor putea ieşi din localitate, „fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ”, şi nu vor mai avea nevoie să completeze declaraţii pe propria răspundere.

„Vreau să vă spun că au fost discuţii cu privire la ce înseamnă această limită şi există foarte multe zone, inclusiv Bucureştiul, care este foarte legat de judeţul Ilfov, de exemplu. Adică sunt mulţi cetăţeni din judeţul Ilfov care locuiesc în Bucureşti sau mulţi bucureşteni care sunt în Bucureşti, lucrează aici, dar şi-au stabilit domiciliul în zona limitrofă Bucureştiului care ţine din punct de vedere teritorial administrativ de judeţul Ilfov. Şi atunci se punea problema să discutăm despre zone metropolitane pentru a determina o limită locativă, lucru care se întâlneşte nu doar în Bucureşti, ci şi în Cluj, Timişoara, Oradea, în alte mari municipii care au dezvoltat o zonă urbană cunoscută ca şi zonă metropolitană. Şi în acest context am decis următorul lucru: puteţi să mergeţi, să părăsiţi localitatea, fără a ţine cont de limita de municipiu sau limita de judeţ”, a spus ministrul de Interne.

Aşadar, a explicat Marcel Vela, nu va mai fi impusă o limită administrativ-teritorială.

„Era foarte dificil să impui limita în aceste zone metropolitane şi, în consecinţă, nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteţi deplasa sau să nu vă puteţi deplasa”, a mai spus Vela.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook



Comentarii
Inchide