Dispar locurile de parcare gratuite din București. Parcarea în sectorul 4, taxată din 23 august

Autor: Cristian Agatie acum 1 an Știri auto

Autoritățile locale din București încep să aplice taxe de parcare pentru locurile care sunt, în prezent, gratuite. În sectorul 4, parcarea la marginea marilor bulevarde va fi taxată începând cu data de 23 august.

Intră în Galeria FOTO

Toate parcările existente pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Şoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Şoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinţei şi Luică vor fi taxate începând cu data de 23 august, au anunțat reprezentanții Primăriei Sectorului 4. sumele încasate din aceste tarife vor constitui bugete pentru amenajarea unor viitoare parcări, precum cele din strada Pridvorului, din zona Piaţa Sudului sau cea din zona străzii Tulnici.

„Cele peste 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din Sectorul 4, administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcţia de Mobilitate Urbană, vor intra în regim de tarifare, începând din data de 23 august a.c. Potrivit hotărârilor Consiliului Local al Sectorui 4, spaţiile de parcare de pe bulevarde vor fi reorganizate şi împărţite în două zone tarifare, marcate cu galben şi cu verde, în funcţie de gradul de aglomerare, precum şi de existenţa mai multor puncte de interes pentru cetăţeni” , anunţă Primăria Sectorului 4.

Parcarea în sectorul 4, taxată din 23 august. Cât vor plăti șoferii pe oră

Zona galbenă, tarifată cu 2 lei/oră, a fost creată în locuri în care există bănci, farmacii, spitale, sedii ale unor instituţii publice, iar zona verde, tarifată cu 1 leu/două ore, este valabilă în locaţii în care fluxul de maşini este unul redus.

Șoferii vor fi informaţi în legătură cu acest regim de tarifare prin pancartele care vor fi montate în zonele respective, unele cu galben, celelalte cu verde. Intervalul de taxare va fi de luni până duminică între orele 8-18, în rest parcarea pe aceste locuri fiind gratuită. Plata parcării se va putea face prin SMS la numărul 7424 sau folosind aplicaţia Primăria Sectorului 4.

În cazul nerespectării regulamentului de parcare, angajaţii Direcţiei Mobilitate Urbană vor bloca roţile autovehiculul, iar deblocarea se va face pe cheltuiala conducătorului auto, au mai anunțat cei de a Primăria Sectorului 4.

Măsura taxării locurilor de parcare care în prezent sunt gratuite fusese anunțată și de Primarul General Nicușor Dan, care s-a ferit însă să anunțe și cum vor fi tarifate parcările.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide