Adio parcări gratuite în București: Nicușor Dan face anunțul

Autor: Cristian Agatie 29 iul. 2021 Știri auto

Adio parcări gratuite în București: Nicușor Dan face anunțul care-i va revolta pe șoferi. Măsura va fi cuprinsă în noul regulament de parcare al Capitalei, care urmează să fie lansat în dezbatere publică.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit Primarului General al Capitalei, trebuie corectat „dezechilibrul care vine din faptul că există parcări plătite cu număr mic de locuri și un număr imens de spații de parcare gratuite pe domeniul public”. Această discrepanță este cea care-i face pe șoferi să evite parcările park&ride de la marginea Bucureștiului, care au tarife modice, pentru a parca gratuit în centrul orașului.

„Nu o să reuşim niciodată să stimulăm bucureşteanul să-şi lase maşina la o parcare periferică, dacă noi luăm bani şi în acelaşi timp oferim locuri de parcare gratuite în mijlocul oraşului. Acesta este dezechilibrul la care noul regulament de parcare, care va cuprinde tarifele de parcare peste tot în Bucureşti, o să răspundă”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Adio parcări gratuite în București: Cât va costa să parchezi în București

Acesta s-a ferit să spună care vor fi tarifele de parcare pentru actualele locuri gratuite, spunând că e nevoie să se sfătuiască cu consilierii generali din ai coaliției de la București. Nicușor Dan a spus că va fi făcută diferenţa între parcarea rezidenţială şi parcarea publică din timpul zilei.

„Pe zona de parcări rezidenţiale, tariful pe care oamenii din zonă îl plătesc pentru locul lor de parcare, în mod cert, va fi stabilit pe bază de abonament. Nu o să punem oamenii care locuiesc în zonă să plătească o anumită sumă pe oră. Pentru locurile publice de parcare, din strategia de parcare şi din politica de preţuri pe care noi o să o avem, o să rezulte exact acele locuri critice, locuri unde oricât (de scumpă – n.r.) ai face parcarea, tot nu o să fie suficient, şi în locurile acelea trebuie să facem parcări publice: subterane, supraterane, cum permite relieful„, a explicat primarul general, citat de Agerpres.

Întrebat dacă intenţionează să anuleze parcările gratuite şi să fie toate cu plată, Nicuşor Dan a spus că aceasta este o alternativă pe care o are în vedere în regulamentul de parcare pe care îl va pune în dezbatere în curând, cel puțin pentru zona centrală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide