Dispozitivele iPhone vor putea ajuta șoferii să recunoască martorii de pe tabloul de bord

Autor: Adrian Somai 12 iun. 2023 Știri auto

Martorii de pe tabloul de bord dau de multe ori bătăi de cap serioase șoferilor fără prea multă experiență la volan, mulți dintre ei nerecunoscându-i. Situația se poate dovedi delicată în anumite cazuri, acești martori de bord putând indica o defecțiune sau o potențială situație periculoasă care necesită atenția sau intervenția celui de la volan. Astfel, când un simbol de avertizare se aprinde pe tabloul de bord, este important să îl identifici și să îți dai seama care este problema.

Lăsând la o parte cei mai cunoscuți martori de bord pe care îi poate recunoaște oricine, instrumentarul de bord include și anumite simboluri care provoacă adesea confuzii. Sigur, manualul automobilului se dovedește a fi util în toate aceste situații, însă, fie vorba între noi, mare parte dintre șoferi sunt prea leneși atunci când vine vorba chiar și despre răsfoirea acestuia. Astfel, mulți preferă să intre pe internet și să ceară mai multe informații despre simbolurile de avertizare cu care au de a face.

Acum, Apple intenționează să rezolve această problemă cu următoarea actualizare a iPhone-ului, care va fi lansată în toamnă. Noul iOS 17 va actualiza funcția Visual Lookup pentru a recunoaște și simbolurile auto. Visual Lookup este un instrument pentru iPhone care identifică automat obiectele din fotografiile realizate cu aparatul foto și oferă mai mult context. Dispozitivul poate recunoaște repere, animale și așa mai departe.

Noua funcție va fi disponibilă pe iPhone în doar câteva săptămâni

Odată cu lansarea iOS 17, toate acestea sunt extinse pentru a include simboluri auto, astfel încât poți face o fotografie a interiorului mașinii tale (sau doar a unei părți din ea) și poți lăsa iPhone-ul să-ți spună ce face fiecare buton.

O imagine postată pe Reddit în urmă cu câteva ore arată noua funcție în acțiune, dezvăluind că iPhone poate identifica mai multe simboluri într-o singură fotografie și apoi să afișeze semnificația lor într-o listă separată. În timp ce Visual Lookup este deja disponibil pe iPhone, potrivit AutoEvolution, extinderea la simbolurile auto este în prezent activă doar în versiunea beta pentru dezvoltatori a iOS 17.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Reddit - yahlover


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide