Dispozitivul care face Dacia Logan mai puternică se găsește pe eMAG. Cât costă plusul de putere

Autor: Ionuț Vîlciu 29 dec. 2022 Știri auto

Tuning-ul auto este o practică populară printre pasionații auto. Cei care vor să obțină mai multă putere din propria Dacia Logan pot apela la un dispozitiv care să majoreze puterea motorului.

Probabil că toată lumea a văzut ce înseamnă o remapare pentru motorul mașinii. Această modificare a software-ului care se ocupă de gestionarea motorului poate face ca mașina să dezvolte mai multă putere. Sunt modificați diferiți parametri, precum aprinderea, injecția sau presiunea în turbină. O astfel de remapare poate aduce un plus de câțiva zeci de cai putere.

Dispozitivul în cauză ar trebui să funcționeze cu a doua generație de Dacia Logan, cu motorizarea de 1,5 litri pe motorină, mai specific.

Cât costă să crești puterea motorului de pe Dacia Logan?

Motorul de 1,5 litri diesel care a fost montat pe a doua generație de Logan vine în mai multe trepte de putere. Dacă este să ne legăm strict de modelul pre-facelift, atunci vorbim de două trepte de putere: 75 CP și 90 CP.

Dispozitivul vândut pe eMAG costă 429 de lei și promite o majorare a puterii motorului cuprinsă între 25 și 35%. Acest lucru ar trebui să însemne că motorul de 75 CP ar putea primi circa 26 CP în plus, pentru un total de 101. Cel de 90 CP ar putea primi încă 31 de cai, lucru care ar duce puterea în jurul valorii de 120 CP.

De asemenea, dispozitivul ar trebui să scadă consumul cu până la 15%. Conform paginii produsului, instalarea nu durează mai mult de 15 minute, fiind un sistem plug&play. Se precizează și faptul că, odată cu demontarea lui, mașina revine la setările originale.

Dacă ceea ce se specifică în pagina produsului este adevărat, acest dispozitiv ar trebui să mărească puterea mașinii, ducând la reprize de accelerație mai bune, dar și la valori mai mici ale consumului de carburant.

Rezultatele unor astfel de modificări nu sunt întotdeauna identice pentru toată lumea, nici măcar în cazul remapărilor efectuate în locațiile cu istorie în lumea chip tuning-ului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor, eMAG


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide