Dispozitivul care te poate ajuta să îți găsești mașina furată. Costă doar 150 de lei

Autor: Adrian Somai 16 mai 2023 Știri auto

Dispozitivele AirTag de la Apple și-au dovedit utilitatea din ce în ce mai mult în ultima vreme, fiind deja folosite la scară largă în întreaga lume. Cu un astfel de dispozitiv nu îți poți găsi numai telefonul sau bagajul pierdut, ci chiar și mașina furată. Potrivit AutoEvolution, un conducător auto din Seattle, Statele Unite, reușind să își recupereze mașina datorită acestui AirTag. 

Rapoartele autorităților locale arată că cineva a intrat într-o casă din Seattle în toiul nopții, probabil în căutarea cheilor de la SUV-ul parcat în fața clădirii. După ce proprietarul casei l-a observat, suspectul a fugit cu o geantă, sărind la volanul mașinii și plecând cât de repede a putut.

Proprietarul mașinii a contactat poliția pentru a raporta furtul, dar, pe lângă informațiile despre vehicul, a împărtășit și locația exactă a SUV-ului în timp real. Datorită unui AirTag ascuns în geantă, poliția a putut apoi să dea extrem de simplu de urma hoțului.

În timp ce polițiștii se îndreptau spre locația furnizată de AirTag, au fost alertați și cu privire la alte incidente. Spre exemplu, o mașină care gonea cu viteză foarte mare pe șoselele din oraș. Cu ajutorul datelor furnizate de dispozitivul celor de la Apple, poliția a stabilit că același suspect era implicat în toate aceste cazuri, reușind în cele din urmă să îl găsească pe bărbat în cartierul Queen Anne. Suspectul a fost arestat preventiv și este acuzat acum de agresiune și tâlhărie.

Poliția recomandă utilizarea acestui dispozitiv

Așa cum spuneam și mai devreme, AirTag-urile și-au dovedit deja utilitatea în mai multe situații. Spre exemplu, îți poți recupera un bagaj sau un telefon pierdut sau uitat undeva. Dispozitivul poate ajuta însă și la găsirea unei mașini furate! AirTag are avantajul de a fi foarte mic și de a putea fi amplasat oriunde pentru a nu fi reperat cu ușurință. Poliția însăși recomandă proprietarilor de mașini să planteze astfel de dispozitive de urmărire în autoturismele lor, mai ales că este dificil că o persoană grăbită să petreacă prea mult timp căutându-le.

Dispozitivele AirTag funcționează prin conectarea la rețeaua Find My cu ajutorul iPhone-urilor din apropiere. Acestea nu sunt prevăzute cu o conexiune la internet încorporată, dar, cu ajutorul Bluetooth, un AirTag se poate conecta la un iPhone aflat în apropiere și apoi transmite coordonatele sale către un dispozitiv principal. Astfel, proprietarul își poate vedea locația aproape în timp real.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: apple.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide