SUV-urile de mari dimensiuni ar putea ajunge pe cale de dispariție

Autor: Adrian Somai 10 mai 2023 Știri auto

SUV-urile s-au dovedit a fi la mare căutare în ultimii ani, însă o parte dintre ele riscă să dispară de pe piață în perioada următoare. Este vorba despre acele SUV-uri mari, cu design masiv, care au ajuns să fie considerate “un adevărat coșmar din punct de vedere aerodinamic” de către specialiștii din industrie.

Nu o spunem noi, ci Linda Jackson, director general al unuia dintre cei mai importanți producători auto de pe piața europeană, și anume Peugeot. Prezentă la evenimentul “Future of the Car” organizat de Financial Times, șefa constructorului francez a susținut că SUV-urile de dimensiuni foarte mari sunt deja depășite în zilele noastre.

La ora actuală, gama mărcii franceze cuprinde trei SUV-uri și crossovere, Peugeot e-2008 fiind singurul care oferă o opțiune complet electrică în momentul de față. Urmează în acest an modelul e-3008, însă deocamdată nu se știe nimic despre 5008, cel mai mare model de serie din gama Peugeot. Potrivit ultimelor declarații date de Linda Jackson, acesta ar putea să nu primească de fapt niciodată o versiune electrică.

SUV-urile mari, un coșmar al aerodinamicii

Linda Jackson nu este primul nume important din industria auto care vorbește despre o asemenea posibilitate. În urmă cu un an, fostul șef Citroen, Vincent Cobee, declara pentru publicația Autocar că SUV-urile ar putea fi pe cale de dispariție în perioada următoare. Motivul pentru care Cobee împărtășea această opinie era același, el spunând că designerii din industrie încep să își îndrepte atenția din ce în ce mai mult în direcția mașinilor fluide, cu o aerodinamică bună.

Totodată, fostul șef al producătorului francez mai spunea că “tranziția către vehiculele electrice va face ca importanța aerodinamicii să crească în mod semnificativ”. Astfel, odată cu creșterea numărului mașinilor electrice s-ar putea să asistăm la o scădere considerabilă a numărului modelelor de dimensiuni mari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide