De la ce distanță îți înregistrează viteza pistolul radar? Un polițist rutier explică

Autor: David Andrei 23 iun. 2021 Știri auto

Primești flash-uri din sens opus și calci frâna, pentru că înțelegi imediat că undeva “vânează” un radar. Dar de la ce distanță îți înregistrează viteza pistolul radar? Un polițist rutier explică.

GALERIE FOTO

Poliția Rutieră are în dotare, la această oră, peste 100 de pistoale radar. Acestea sunt Tru Cam II și sunt foarte performante. Pot măsura viteza în doar 0,33 secunde din momentul în care polițistul apasă trăgaciul. Astfel, echipamentele de detecție a radarelor devin complet inutile. Niciun șofer nu va reuși să frâneze în timp util pentru a păcăli pistolul radar. Viteza lui a fost deja înregistrată.

Mai mult, pistolul radar este echipat cu un senzor anti-bruiere. În cazul în care identifică o mașină cu sistem care bruiază radarele poliției, pistolul arată o eroare și nu măsoară viteza. Dar polițistul își dă seama că șoferul are un sistem anti-radar și îi va face semn șoferului să oprească.

Pistolul radar are și el o limită de viteză. Nu poate reda viteze de peste 320 km/h, indică specialistul pe canalul de YouTube Tavi Perțea. Dispozitivul poate surprinde viteza viteza din orice poziție a mașinii, dar nu poate face acest lucru atunci când este în mișcare. În schimb, radarele instalate pe mașinile poliției pot înregistra viteza dacă autospeciala se află în mers.

1200 de metri este distanța maximă de la care pistolul radar îți înregistrează viteza.

Pistolul radar poate să facă fotografii și să filmeze

Aparatul cântărește aproximativ un kilogram. Are trăgaci, o cameră automată, vizorul, două lentile. Pistolul radar are și funcție de filmare, înregistrată între cele două poze pe care le face pentru a dovedi viteza. Înregistrarea este stocată pe un card sigilat și nu se poate șterge. Se descarcă în calculator printr-un cablu de către o persoană autorizată.

Pistolul este capabil să măsoare și distanța dintre vehicule, care este reglementată în mai multe state europene, dar nu și la noi. Șoferii români nu pot fi amendați dacă stau prea aproape de mașina din față decât în cazul în care are loc o coliziune.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide