Se mai trimit amenzi prin poștă dacă ai fost prins de radar? Valabil pentru cei care nu au fost opriți pe loc de polițiști

Autor: Marius Vișan 17 iun. 2021 Știri auto

Probabil că v-ați pus la un moment dat întrebarea dacă se mai trimit amenzi prin poștă dacă ai fost prins de radar.

Ei bine, răspunsul este da. Face lumină în acest caz polițistul vlogger Tavi Perțea pe pagina sa de YouTube. Există situația în care polițiștii au înregistrat cu radarul o mașină care circula cu viteză, dar nu au avut timp să o oprească.

”Poate că ai avut cu 180km/h și efectiv nu am avut timp să sar din mașină. Sau nu am sărit ca să-mi pun în pericol viața mea sau viața ta, văzând polițistul în fața ta și făcând un viraj la viteza aceea, riști un accident”, spune polițistul în materialul video de mai jos.

Se pot trimite amenzi prin poștă dacă ai fost înregistrat de radar

”Se pot trimite amenzi prin poștă, dar doar după ce s-a identificat conducătorul auto. Eu prefer să-l citez pe conducătorul auto nominalizat de proprietar ca fiind cel aflat la volan în momentul săvârșirii contravenției și să-i aplic sancțiunea față în față, ca el să realizeze fapta pe care a săvârșit-o, în speranța că în viitor nu se va mai repeta”, a mai spus Tavi Perțea.

Dacă vi s-a întâmplat să treceți cu viteză pe lângă radar și să nu fiți oprit de polițiști, e posibil să primiți amenda în cutia poștală. Mai întâi proprietarul mașinii trebuie să furnizeze polițiștilor date despre persoana care se afla la volan. După ce a fost identificată persoana care conducea în momentul când radarul a înregistrat viteza, polițiștii vor întocmi amenda. Legea spune că nu trebuie sancționat proprietarul mașinii surprinse de radar, ci șoferul care conducea respectiva mașină.

Mai există și posibilitatea ca șoferul să nu fie sancționat dacă a trecut cu viteză pe lângă radar

Dacă un șofer trece cu viteză peste cea legală pe lângă un echipaj radar, dar nu este oprit de polițiști, se poate ca operatorul radar să nu fi înregistrat viteza.

Noi oprim primele 3-4 mașini pe care le înregistrăm cu aparatul radar, apoi îl oprim și începem să scriem contravențiile. Sunt șanse mari că dacă nu ai fost oprit, nu ai fost înregistrat. Asta este bafta ta”, a detaliat subcomisarul Perțea.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide