Divizia HORSE din România va produce motorul de 1.2 litri pentru Dacia Duster

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iun. 2024 Știri auto
Divizia HORSE din România va produce motorul de 1.2 litri pentru Dacia Duster

Noua divizie de motoare termice de la Renault – Horse – începe producția în România a motorului 1.2 litri care echipează noua generație Dacia Duster.

Recent, Renault a anunțat înființarea oficială a diviziei HORSE. Împreună cu chinezii de la Geely, Renault va dezvolta prin aceasta noi motoare cu ardere internă. HORSE Powertrain va furniza motoare termice și hibride către mărci precum Renault, Geely, Nissan, Mitsubishi, Volvo sau Dacia, în acest caz.

Potrivit HotNews.ro, compania a anunțat că ​uzina HORSE România de la Mioveni va începe producția motorului HR12, de 1.2 litri, care va echipa noua generație Dacia Duster. HR12 este un motor pe benzină cu 3 cilindri, de 1.2 litri, care produce 130 CP și 230 Nm. Este o motorizare mild-hybrid ce va echipa Dacia Duster, dar și alte modele din grupul Renault. În cazul noului Duster, această motorizare este singura ce poate fi cuplată cu tracțiune integrală și este disponibilă doar cu o transmisie manuală cu 6 trepte.

HORSE Powertrains România va produce noul motor pentru Dacia Duster

Uzina HORSE România de la Mioveni se va ocupa atât de asamblarea motorului HR12, cât și de turnarea carterelor cilindri în turnătoria de aluminiu, cea mai mare de acest gen din România și din ecosistemul HORSE. Pentru a face posibilă producția noului motor HR12 au fost modificate peste 75 % din posturile de lucru existente pe linia de asamblare a uzinei de la Mioveni și au fost instalate 24 de posturi noi.

Divizia HORSE Powertrains a fost creată de Renault împreună cu producătorul chinez Geely. Aceasta va fi responsabilă de producția de motoare, transmisii și tehnologii cu emisii scăzute de carbon și dispune de opt uzine de producție în șapte țări și de trei centre de cercetare și dezvoltare, având sediul central la Madrid.

HORSE Powertrain se așteaptă să atingă circa 15 miliarde de euro în venituri anuale și o producție de aproximativ 5 milioane de unități de grup motopropulsor pe an De asemenea, compania spune că, începând chiar cu prima zi, va avea „un portofoliu complet de tehnologii de ultimă generație pentru trenuri motoare pentru partenerii globali, inclusiv sisteme hibride, motoare cu ardere internă, transmisii și soluții pentru baterii.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide