Noua Dacia Duster poate fi comandată în România. Prețurile pornesc de la 18.800 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 20 mart. 2024 Știri auto

Dacia a deschis comenzile pentru noua generație Duster. SUV-ul produs la Mioveni are un preț de bază de 18.800 de euro în România.

Începând cu miercuri, 20 martie 2024, noua generație Dacia Duster poate fi comandată în România, cu prețuri ce încep de la 18.800 de euro pentru versiunea de bază.

Prezentată la finalul anului trecut, noua generație a SUV-ului Duster a ajuns, în final, la vânzare în România. Inițial, Dacia a deschis o listă de precomenzi pentru 200 de unități, dar acum doritorii își pot configura și comanda oficial noul Duster.

Noua Dacia Duster va fi disponibilă în 4 niveluri de echipare: Essential, Expression, Journey și Extreme. Journey și Extreme sunt ambele versiuni de top, dar cu abordări diferite, care vor fi disponibile la aceleași prețuri. Extreme va fi un nivel de echipare axat mai mult pe ideea de lifestyle și ieșiri în natură, având dotări practice precum tapițerie rezistentă la apă și bare de plafon modulare, în timp ce Journey se axează pe confort.

Cât costă cea mai scumpă Dacia Duster?

În România, cea mai ieftină Dacia Duster va avea un preț de 18.800 de euro. Este vorba despre echiparea Essential, care vine doar cu motorizarea de 1,0 litri, pe GPL, care dezvoltă 100 CP. Motorul este cuplat strict cu o transmisie manuală cu 6 trepte și nu beneficiază de tracțiune integrală.

Următorul pas în gamă este nivelul de echipare Expression, care spre deosebire de Essential, poate fi cumpărat cu oricare dintre cele 4 motorizări disponibile. Un Duster în echiparea Expression vă va costa cel puțin 20.000 de euro.

Nu în ultimul rând, versiunile de top, Journey și Extreme, pot fi echipate cu oricare dintre cele 4 motorizări. Astfel, clienții pot alege dintre ECO-G 100, hibridul de 140 CP disponibil și pe Jogger sau două versiuni ale noului motor de 1,2 litri și 130 CP. Aceasta este singura echipare disponibilă cu tracțiune integrală, iar hibridul este singura cale de a avea transmisie automată pe noul Duster.

De asemenea, Dacia Duster Hybrid 140 este și cea mai scumpă versiune din gamă. O echipare Extreme sau Journey dotată cu acest motor pornește de la 26.650 de euro. Clienții pot adăugate și câteva pachete de opțiuni care conțin scaune încălzite, volan încălzit, parbriz încălzit sau camere 360, caz în care prețul ajunge la aproape 29.000 de euro. Un Duster complet echipat, inclusiv cea mai scumpă vopsea, care costă 700 de euro, va avea un preț final de 28.800 de euro.

Primele exemplare vor fi livrate către clienți la jumătatea acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide