Divizia Nismo din cadrul Nissan pregătește un înlocuitor pentru GT-R

Autor: Adrian Somai 02 dec. 2022 Știri auto

Divizia Nismo a celor de la Nissan pregătește un nou model sport de sine stătător, care ar putea fi dezvăluit publicului larg până la sfârșitul acestui deceniu. Noul model ar putea fi un înlocuitor indirect al lui GT-R și ar putea fi echipat cu un sistem de propulsie hibrid. Este de așteptat ca noul model să fie disponibil atât pe piața auto de pe Bătrânul Continent, cât și în Japonia sau peste Ocean.

Vestea acestui nou model a venit chiar din gura lui Takao Katagiri, directorul general al diviziei Nismo din cadrul Nissan. Mai exact, Katagiri a adus în discuție “un model foarte interesant” ce va fi introdus în anii următori sub marca Nismo. În aceeași discuție, șeful diviziei Nismo a mai ținut să evidențieze și importanța pe care o are piața auto britanică pentru brandul pe care îl conduce.

Știrea legata de un astfel de model îi va bucura mult în special pe europeni, aceasta putând fi singura mașină sport a Nissan disponibilă pe Bătrânul Continent. Așa cum este știut deja, GT-R nu mai este disponibil la această oră pe piața auto europeană, în timp ce Nissan Z nu poate fi comercializat din cauza reglementărilor stricte în legătură cu emisiile.

Noul model nu va fi însă disponibil doar în Europa, ci și pe piața auto din Statele Unite, acest lucru fiind deja confirmat cu această ocazie de Takao Katagiri.

Sistem de propulsie hibrid

Deși nu există confirmări concrete în această privință, noul model va fi echipat cel mai probabil cu un sistem de propulsie hibrid, potrivit Carscoops. Este de așteptat să fie vorba despre un astfel de sistem de motorizare deoarece o altă variantă de propulsie pentru un asemenea model sport nu ar putea respecta în niciun caz reglementările europene privind emisiile.

Totodată, până la lansarea unui automobil sport complet electric, este de așteptat ca Nissan să lanseze mai multe modele electrice, extinzandu-și gama alături de modelele Leaf și Ariya. În plus, Nissan este pe cale să facă investiții semnificative în această direcție a electrificării portofoliului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide