Nissan împrumută 1.4 miliarde de euro pentru electrificarea portofoliului

Autor: Adrian Somai 01 dec. 2022 Știri auto

Nissan face un nou pas important în direcția electrificării portofoliului și anunță accesarea unui împrumut în valoare de 1.4 miliarde de euro în acest scop. Totodată, Nissan își dorește ca prin investițiile pe care le va face în această direcție să își reducă semnificativ amprenta de carbon.

Potrivit Motor1, oficialii Nissan susțin că împrumutul este destinat “investițiilor în mobilitatea cu zero emisii”. Contractul de împrumut are două componente diferite, pe perioade de cinci și șapte ani, banii urmând a fi folosiți în vederea finanțării unei serii întregi de proiecte “verzi”.

Constructorul nipon nu a intrat deocamdată în prea multe detalii legate de aceste proiecte pe care și le propune pentru următorii ani, rezumandu-se la a transmite că fac parte din startegia Nissan Sustainable Finance Framework. Mai exact, este vorba despre o inițiativă anunțată de Nissan la mijlocul acestui an care presupune o direcționare mai bună a finanțării către proiecte care sprijină energia regenerabilă și sistemele de producție curată, dezvoltarea de baterii, sistemele de conducere autonomă, infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice și așa mai departe.

Nissan Leaf, unul dintre pionierii industriei auto electrice

Nissan nu este deloc străină de ideea electrificării, constructorul nipon aducând pe piață auto prima generație a modelului Leaf în 2010, cu doi ani mai devreme înainte de lansarea Tesla Model S. Leaf a fost unul dintre primele vehicule electrice disponibile din epoca modernă, până în 2019 fiind și cel mai vândut model cu propulsie electrică din lume.

În ciuda acestui start timpuriu, Nissan simte acum că mai sunt multe de făcut în această direcție. În plus, nici măcar Leaf nu o mai duce atât de bine, modelul constructorului nipon fiind acum depășit de multe alte modele electrice care se pot lăuda cu o autonomie mai mare și cu performanțe mai bune.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide