DN 1V – Soluţia autorităţilor pentru aglomeraţia de pe Valea Prahovei

Autor: Marius Vișan 05 apr. 2016 Știri auto
DN 1V – Soluţia autorităţilor pentru aglomeraţia de pe Valea Prahovei

 


 

Autorităţile din Prahova au aprobat zilele trecute ca drumul judeţean 102I să fie cedat Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), proiectul de amenajare urmând să rezolve într-un fel aglomeraţia de pe DN1. Astfel, compania de stat urmează să transforme acest drum judeţean în drum naţional ce va fi botezat DN 1V, informează Digi24.ro.

Proiectul prezintă însă şi câteva probleme, deoarece la ieşirea din Câmpina drumul se află într-o stare ”delicată”, iar la capătul dinspre Săcele Braşov acesta fiind defapt drum forestier, asfaltul lipsind cu desăvârşire. 

De asemenea, transformarea drumului judeţean ar trebui să includă modificări ce vizează reamenajarea unor curbe care să permită şoferilor executarea manevrelor în condiţii de siguranţă la viteze rezonabile, lucrări destul de dificile în zona de munte.

În altă ordine de idei, DN 1V va ajunge în zona localităţii Săcele exact ca DN1A, şoseaua ce trece pe la Cheia. Acest lucru neajutându-i pe cei care vor să ajungă la Sinaia, Predeal, Buşteni, Râşnov sau Bran.

Primul sector al viitorulului drum naţional va include varianta de ocolire a localităţii Câmpina. Lungimea acestei porţiuni va avea aproximativ opt kilometri şi va tranzita partea de sud – est a localităţii Câmpina, pe Valea Doftanei, iar lucrările la această porţiune urmând să înceapă în acest an.

După estimarea autorităţilor, pentru modernizarea drumului ar fi nevoie de alocarea a aproximativ 45 de milioane de euro.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide