Doar pentru britanici: Nissan GT-R Track Pack

Autor: Gabriel Grosoiu 10 dec. 2011 Știri auto

Nissan a avut un an plin, mai ales dacă ne uităm la segmentul de modelele sport ale mărcii japoneze. După faceliftul lui GT-R, Juke-R şi după conceptul Juke Nismo, avem de-a face cu o nouă variaţie pe tema maşinilor nipone puternice. Nissan GT-R Track Pack, dezvoltat pentru distracţia rezervată exclsuiv circuitului, iese din graniţele ţării sale natale, pentru a fi disponibil şi în Europa.

Totuşi, motivele de bucurie legate de această decizie nu sunt prea multe, iar asta, din cauza faptului că maşina nu se va vinde în Europa continentală, rămânând o plăcere rezervată exclusiv britanicilor. Justificarea este simplă, atât japonezii cât şi englezii conduc pe partea „greşită” a drumului, ceea ce a eliminat problema adaptării coloanei de direcţie.

Nissan GT-R Track Pack a primit o nouă suspensie, adaptată la trasele radicale caracteristice circuitelor, iar sistemul de frânare beneficiază de instalaţii de răcire speciale, amplasate în barele de protecţie, foarte utile în momentele când discurile ating chiar şi 100 de grade celsius.

Pentru a fi cât mai clar cărui mediu i se adresează, dar mai ales pentru a-i fi avantajată agilitatea, Nissan GT-R Track Pack nu va avea banchetă, iar specificitatea modelului va fi marcată de plăcuţa de identificare plasată pe consola centrală. Sub capotă, nimic nou, de vreme ce puterea motorului tocmai a fost mărită la 550 CP, pe varianta de serie.

Exteriorul nu epatează, fiind deja destul de evident, dar trădează intenţiile maşinii, prin intermediul jantelor de aliaj Rays, vopsite în negru, precum şi datorită splitterelor. Livrările vor începe în luna martie a anului 2012, când primele exemplare ale lui GT-R Track Pack vor debarca în Marea Britanie, pentru un preţ ce echivalează cu 131.800 dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide