Donald Trump s-a dat pe circuitul de la Daytona cu limuzina prezidențială

Autor: Elena Luchian 17 feb. 2020 Știri auto

Donald Trump s-a dat pe circuitul de la Daytona cu limuzina prezidențială. Vehiculul blindat care cântărește aproximativ 9 tone a dat un tur de pistă, urmat de vehiculele de concurs, chiar înaintea celebrei curse Daytona 500.

Galerie foto

Cursa de la Daytona marchează debutul sezonului NASCAR. Președintele Donald Trump și soția sa, Melania, s-au oprit acolo în drum spre Washington D.C., după un weekend petrecut în casa lor de vacanță din Palm Beach, Florida.

Cadillac-ul prezidențial cu proporții impresionante, pe care statul american a plătit 1,5 milioane de dolari, a rămas, pentru un tur, înaintea mașinilor de concurs.

Trump și-a primit noua limuzină în toamna anului 2018, până atunci folosind-o pe cea care a servit drept mijloc de transport și pentru președintele Barrack Obama.

Specificațiile tehnice sunt secret de stat. Dar cel mai probabil, sub capotă se ascunde un motor diesel Duramax. De ce diesel? Pentru că riscul de incendiu sau explozie este mai mic în cazul acestui tip de combustibil.

“Bestia” lui Trump este însoțită în permanență de ceea ce Serviciile Secrete numesc “Roadrunner”, un SUV Chevrolet Suburban, care este practic un centru informațional pe roți, conectat la un satelit militar.

Mașina cântărește aproximativ 9 tone pentru că vine cu un blindaj cu o grosime de aproximativ 20 de centimetri, iar portierele cântăresc cam cât ușile unui avion Boeing 757. Geamurile au o grosime de circa 15 centimetri.

Suspensia, amortizoarele și jantele îmbrăcate în anvelope runflat sunt unele speciale pentru a putea suporta o asemenea masă. La bord se regăsește o butelie de aer, mașina fiind astfel pregătită și pentru un atac chimic. O spumă specială îmbracă rezervorul de combustibil pentru a elimina riscul de explozie în cazul unui atac cu focuri de armă sau în cazul unui impact.

Serviciile Secrete dețin mai multe “Bestii”, dar nu se știe dacă toate sunt identice sau dacă cele în care nu călătorește președintele Trump sunt versiuni neblindate.

Cel aflat la volan nu este deloc străin de circuitele de viteză. Șoferul desemnat de Serviciile Secrete a urcat în limuzina prezidențială doar după un training special, în care a învățat și tehnici cu ajutorul cărora să scape în cazul unei urmăriri.

La Daytona, înainte de a merge pe circuit, Trump a fost cel care a rostit celebrul îndemn “Drivers, start your engines!” Prezența lui Trump a fost una cu ghinion pentru piloți. Cursa a fost amânată la scurt timp de la start din cauza condițiilor meteo.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide