Dorel în acțiune. Doi bărbați țin o roabă și o betonieră din portbagajul unei mașini. VIDEO

Autor: David Andrei 02 apr. 2021 Știri auto

Imagini ireale au devenit virale. Doi bărbați apar în portbagajul unei mașini aflate în mers. Aceștia țin cu forță de o roabă și de o betonieră mobilă.

GALERIE FOTO

Un pick-up cu benă de mari dimensiuni sau o remorcă ar fi rezolvat problema simplu și mai ales legal. Dar “Dorel” și echipa lui au ales o cale mai ieftină. Și, ce-i drept, mult mai periculoasă.

Muncitorii au decis să transporte o betonieră mobilă și o roabă cu un autoturism. Previzibil, acestea nu ar fi încăput în mașină, nici cu bancheta rabatată. Dar că românul este inventiv, nu mai are nimeni niciun dubiu. Așa că doi dintre muncitori au luat loc în portbagaj și au prins cele două și au pornit la drum. Cel de-al doilea abia se vede de după betonieră. Amândoi își sprijină picioarele de cele două “bagaje” prețioase pe care le transportă. Este evident că nici roaba, nici betoniera nu sunt semnalizate în vreun fel.

Imaginile, surprinse de un conducător auto, au fost publicate inițial pe TikTok și distribuite ulterior pe mai multe rețele de socializare. Atât roaba, cât și betoniera au roțile pe asfalt. Filmarea a atras o serie de reacții amuzate.

“Fac asta ca să echilibreze roțile la roabă”, glumește unul dintre utilizatorii care au văzut-o.  “Direcția o ține ăla cu betoniera, nu?”, se amuză un altul.

Șoferul poate fi amendat pentru modul în care a transportat o roabă și o betonieră

Șoferul trebuie să știe că este pasibil de amendă. Modul în care a ales să transporte o roabă și o betonieră i-a pus în pericol pe cei din bărbați aflați în portbagaj, dar și pe alți participanți la trafic.

Potrivit articolului 101 din Ordonanța de Urgență 195/2002, constituie contravenție nerespectarea regulilor privind transportul persoanelor și al obiectelor în sau pe vehicule.

Încălcarea acestor reguli se consideră contravenție și se sancționează cu amendă contravențională prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni. Astfel, conducătorul auto va fi sancționat cu 6-8 puncte-amendă, echivalentul unei sume cuprinse între 870 și 1160 de lei. În funcție de gravitatea cazului, se poate dispune și imobilizarea vehiculului.

 

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide