Două autoutilitare care transportau pitici de gradină au fost trase pe dreapta. Ce se afla în ornamentele din ceramică – VIDEO

Autor: ProMotor 30 dec. 2020 Știri auto

Polițiștii de frontieră din Botoșani au descoperit ascunse în mai multe ornamente din ceramică pentru grădină, peste 4.100 de pachete cu ţigări, în valoare totală de peste 40.700 de lei. Două autoutilitare utilizate în activitatea infracţională au fost indisponibilizate, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

În data de 29.12.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani au oprit două autoutilitare marca Mercedes Sprinter, înmatriculate în România, în care se aflau cinci persoane, cetățeni români cu vârste între 37 și 51 de ani.

Pe timpul legitimării, persoanele au devenit agitate, motiv pentru care au fost conduse la sediul poliției de frontieră, împreună cu cele două mijloace de transport.

Mii de pachete cu ţigări descoperite în ornamente din ceramică

La sediul S.T.P.F. Botoșani, în urma controlului amănunțit efectuat asupra autoutilitarelor, au fost observate mai multe statuete din ceramică pentru grădină, atrăgând atenția faptul că acestea emanau un puternic miros de vopsea proaspăt aplicată, iar la baza acestora au fost observate urme proaspete de ipsos. În urma înlăturării bazei de ipsos, în interiorul statuetelor au fost descoperite mai multe pachete cu țigări.

La inventarierea bunurilor, a rezultat cantitatea de 4.115 de pachete cu ţigări (82.300 ţigarete), în valoare de 40.730 de lei, cantitate ce a fost ridicată, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor și cele două mijloace de transport utilizate în activitatea infracţională, în valoare de aproximativ 39.200 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: politiadefrontiera.ro



Comentarii
Inchide