Două noi puncte de control pentru rovinietă. Unde vor fi amplasate?

Autor: Marius Vișan 25 aug. 2020 Știri auto
Două noi puncte de control pentru rovinietă. Unde vor fi amplasate?

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă punerea în funcţiune, începând de marţi, a două noi puncte de control a valabilătăţii rovinietei, în punctele de trecere a frontierei Naidăs şi Vulcani.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, începând de marţi vor fi puse în funcţiune două noi puncte fixe de control a valabilităţii rovinietei, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea tarifului de utilizare, în vederea sancţionării acestora.

Punctele de control sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Naidăs şi Vulcani, scrie Mediafax.

În România există 108 puncte fixe de control

În total, CNAIR dispune de 108 puncte fixe de control pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi.

Rovinieta poate fi plătită online pe portalul www.erovinieta.ro (ai nevoie de un cont de utilizator), sau prin SMS, la numărul de telefon 7500. Dacă alegi să plăteşti prin SMS, trebuie să trimiţi, la numărul 7500, un mesaj text care să conţină numărul de înmatriculare al autovehiculului, urmat de categoria din care face parte, procedură similară cu cea pentru achitarea taxei de pod când mergi la mare.

Preţurile rovinietei diferă în funcţie de maşina pe care o ai şi de perioada de valabilitate (7 zile, 30 de zile, 90 de zile sau un an). Pentru un autoturism, tarifele rovinietei sunt de 3 euro pentru 7 zile, 7 euro pentru 30 de zile, 13 euro pentru 90 de zile şi 28 de euro pentru 12 luni.

Amenzile pentru lipsa rovinietei sunt cuprinse între 250 şi 500 lei, asta dacă eşti la volanul unui autoturism. Amenzile ajung şi la 4.500 de lei în cazul vehiculelor de transport de marfă cu masa totală admisibilă tehnic mai mare sau egală cu 12 tone.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide