Două tramvaie s-au ciocnit în București. Cauza accidentului este investigată

Autor: George Cristea 28 iul. 2020 Știri auto

Două tramvaie s-au ciocnit marți în București, pe șoseaua Giurgiului, în zona cimitirului Evreiesc. Cauza accidentului nu este cunoscută deocamdată, dar investigația polițiștilor se bazează pe două ipoteze – neatenția vatmanului sau defecțiunea sistemului de frânare.

Intră în Galeria FOTO

În momentul accidentului, unul dintre tramvaie se afla oprit în stație, fiind lovit din spate de un alt tramvai care nu a reușit să oprească la timp. Potrivit polițiștilor de la Brigada Rutieră, este vorba de două tramvaie care circulau între Șura Mare și strada Luică pe șoseaua Giurgiului.

„În data de 28.07.2020, în jurul orei 10.00, prin apel la 112 Brigada Rutiera a fost sesizată cu privire la producerea unui accident rutier care a avut loc pe șoseaua Giurgiului, în zona cimitirului Evreiesc, în care două tramvaie au intrat în coliziune”, se arată în comunicatul Biroului Poliției Rutiere București. Din primele date s-a stabilit faptul ca tramvaiele circulau dinspre strada Șura Mare către strada Luică. Traficul tramvaielor este restricționat dinspre Piața Progresului către strada Luică până la finalizarea cercetărilor și eliberarea liniei de tramvai.

Două tramvaie s-au ciocnit în București. Unul dintre ele avea aproape 50 de ani vechime!

Potrivit informațiilor culese la fața locului, un tramvai care circula pe linia 25 și care afla oprit în stație a fost lovit din spate de un alt tramvai, care circula pe linia 11. Acesta este un model Tatra vechie de aproape 50 de ani. Primăria Capitalei intenționa să retragă din circulație aceste tramvaie după sosirea celor 100 de garnituri noi comandate recent.

În urma accidentului rutier a rezultat o victimă, pasager în tramvai, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Ambii vatmani au fost testați cu aparatul alcoolscop, rezultatul fiind negativ. Se efectuează cercetarea la fața locului în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier.

Accidentele de tramvai nu sunt rare în București. În urmă cu două luni, două tramvaie s-au ciocnit în zona Eroii Revoluției din sectorul 4 al Capitalei, șase persoane fiind rănite în accident.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide