Dramă pe „Drumul morții” E85! Accident grav cu șapte persoane decedate

Autor: Elena Luchian 25 iul. 2021 Știri auto

Un accident grav a avut loc pe E85 în această dimineață. Șapte persoane, dintre care doi copii, au decedat în urma unui impact dintre un microbuz și un autoturism. E85 este supranumit, de ani de zile “Drumul morții”.

GALERIE FOTO

Șapte persoane decedate și alte cinci rănite. Este bilanțul tragic al unui accident grav care s-a produs, în această dimineață, în jurul orei 08:10, pe DN2/E85 între Adjud și Bacău, la ieșirea din localitatea Răcăciuni. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău a activat Planul Roșu de intervenție.

Cei răniți, patru adulți și un adolescent de 15 ani, în stare gravă, au ajuns la Spitalul de Urgență Bacău.

Un autoturism și un microbuz s-au ciocnit frontal. În autoturismul marca Mercedes, înmatriculat în Marea Britanie și cu volan pe dreapta, se aflau cinci persoane, doi adulți și trei copii. La bordul microbuzului călătoreau șapte persoane adulte. Patru persoane din microbuz și trei din autoturism (dintre care doi copii) sunt pe lista tragică a deceselor.

La fața locului au ajuns o autospecială de descarcerare grea, 11 ambulanțe SMURD și o autospecială de stingere cu apă și spumă. A intervenit la accidentul survenit pe E85 și un elicopter SMURD de la Iași.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General de Poliție, circulația în zonă a fost complet blocată. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a afla condițiile în care s-a produs acest accident. Martorii susțin că, în urma impactului, microbuzul a ajuns în șanț, iar pasagerii care nu purtau centură au fost aruncați unii peste alții.

Accidente grave și sâmbătă, la mare și la munte

Acest accident grav, survenit pe E85, are loc la doar câteva ore de la alte două incidente care s-au sfârșit tragic. Pe DN1, între Perșani și Vlădeni, o persoană a decedat și alte șase, printre care și un copil, au fost rănite.

Un alt impact violent a avut loc pe DN 39, în zona localității 23 August. Un șofer a încercat să evite mașina care oprise în fața sa, a tras stânga de volan și a lovit frontal un autoturism care circula regulamentar. Testul cu etilotestul a arătat că bărbatul consumase alcool înainte de a urca la volan. Șapte persoane adulte și un copil au fost rănite.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide