Cehia: Momentul în care o dronă de poliție „vânează” șoferii lenți – VIDEO

Autor: ProMotor 29 mart. 2024 Știri auto

Poliția din Republica Cehă folosește mai nou drone pentru a supraveghea traficul de pe autostrăzi.

Situația în care un camion de pe banda din dreapta merge cu 90 km/h, iar cel de lângă el merge cu 92 km/h, în timp ce un șir de mașini așteaptă în spatele lor, este destul de frecventă pe autostrăzile din Cehia. Cu toate acestea, este, de asemenea, ilegală, motiv pentru care polițiștii o vizează în mod regulat în timpul patrulărilor lor. Mai nou, ei sunt ajutați și de drone, despre care șoferii habar nu au.

În urmă cu doar câteva zile, pe autostrada D1 (aceasta se întinde de la Praga la Brno, până la granița cu Polonia) a avut loc o acțiune a poliției care a vizat în mod special depășirile camioanelor.

Poliția cehă „vânează” șoferii de camioane din dronă

O parte din echipaje au folosit mașinile, dar o parte au privit totul din aer cu ajutorul dronelor. Și în acest fel au monitorizat în principal șoferii de camioane.

Au vizat situațiile în care camioanele nu au o viteză suficient de mare atunci când depășesc și astfel limitează viteza celorlalte mașini din trafic. În timpul evenimentului de contol care a durat câteva ore, polițiștii au înregistrat în total 16 astfel de încălcări ale regulilor de circulație, în majoritatea lor fiind implicați străini.

Alte patrule au verificat șoferii de camion și, după cum s-a dovedit, aveau motive pentru care circulau cu astfel de viteze. Trei dintre mașini aveau o stare tehnică precară, alte trei erau supraîncărcate, iar doi șoferi nu au respectat pauzele obligatorii de conducere. Alți șoferi au fost prinși în timp ce foloseau telefonul la volan.

Ca urmare a rezultatelor acestei acțiuni, poliția avertizează că va continua controalele, chiar și din aer. Depășirile ilegale sunt penalizate în Cehia cu între 5.500 – 25.000 de coroane cehești (aproximativ 220 – 1000 de euro).

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Policie ČR - YouTube



Comentarii
Inchide