Nebunie pe o autostradă din Cehia. Un monopost Ferrari a făcut slalom printre mașini

Autor: Adrian Somai 16 aug. 2022 Știri auto

Proprietarul unei mașini de curse nu a mai avut răbdare până să ajungă pe un circuit propriu-zis și a pornit la drum la volanul monopostului din dotare pe o autostradă din Cehia.

Nu mică le-a fost mirarea șoferilor care circulau la sfârșitul săptămânii trecute pe porțiunea de autostradă D4 ce leagă capitala Praga de granița cu Germania când s-au trezit depășiți de un monopost de Formula 1! Într-adevăr, monopostul nu era chiar unul de Formula 1, ci de GT2, însă la prima vedere părea foarte asemănător cu un model Ferrari F2004.

Evident, conducerea unei mașini de curse pe o șosea publică, fie ea și autostradă, este ilegală în Republica Cehă, la fel ca și în orice altă țară din Uniunea Europeană și nu numai. Totuși, oricât de neobișnuită poate fi catalogată apariția în trafic a unei mașini de curse pe o autostradă, nu este pentru prima dată când așa ceva se întâmplă pe șoselele din Cehia.

Șoferul riscă o amendă de câteva zeci de mii de euro

Slalomul făcut de monopostul GT2 printre mașinile ce rulau în mod regulamentar pe autostradă a fost filmat de mai mulți conducători auto surprinși de neobișnuita apariție, imaginile ajungând rapid pe rețelele de socializare. Imaginile nu au fost privite însă cu mare bucurie de polițiștii cehi, mai ales că aceștia și-au amintit imediat de un incident similar petrecut în urmă cu câțiva ani.

Aducându-și aminte de incidentul petrecut în urmă cu trei ani, autoritățile l-au contactat imediat pe șoferul cu care au avut de-a face atunci. În 2019, un șofer în vârstă de 45 de ani a condus un alt monopost de curse pe o șosea publică din Cehia. Acesta nu a primit însă la acea vreme nicio amendă, neexistand probe care să îl condamne.

Contactat fiind de autorități, șoferul în cauză a negat că ar fi autorul acestui nou incident, susținând că mașina surprinsă în imagini nu este a lui. În cazul în care ar fi găsit vinovat, șoferul ar risca o amendă de câteva zeci de mii de euro și interdicția de a mai șofa pe drumurile publice timp de un an.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură YouTube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide