DRPCIV suplimentează modalitățile de încasare a tarifelor pentru permise, certificate si autorizatii

Autor: ProMotor 19 oct. 2020 Știri auto
DRPCIV suplimentează modalitățile de încasare a tarifelor pentru permise, certificate si autorizatii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV ) anunță că, pentru a veni în sprijinul cetățenilor au fost suplimentate modalitățile de încasare a tarifelor reprezentând contravaloarea permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor de circulație provizorie, prin intermediul a 1.013 unități CEC Bank și aproximativ 5200 terminale de plată, conform comunicatului CEC Bank.

Terminalele de plată sunt amplasate în unitățile CEC și în rețeaua de Statii de Plata SelfPay situate în supermarket-uri, mall-uri, magazine de proximitate și universități.

Care sunt mijloacele de plată?

Tarifele se încasează și în CONTUL BCR: RO94RNCB0082000367331018, beneficiar: Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând mijloacele de plată:

-virament;
-mijloace de plată online;
-sistemul național electronic de plată online (S.N.E.P) – ghișeul.ro;
-POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente – în curs de operaționalizare;
-mandat poștal;
-alte mijloace de plată, prevăzute de lege.

Reamintim faptul că plata acestor taxe nu mai poate fi achitată în numerar la ghiseele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, odată cu depunerea documentelor.

Începând din iunie anul acesta, DRPCIV a anunțat că a aplicat o majorare a taxei pentru permisul auto și pentru eliberarea certificatului de înmatriculare.

Astfel, pentru eliberarea unui permis auto, tariful este acum de 89 de lei, majorat de la 68 de lei. Cei care au nevoie de un certificat de înmatriculare vor plăti 49 de lei în loc de 37 de lei. Ultima majorare avusese loc în martie 2009.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide