DS 7 facelift a fost dezvăluit publicului. Cea mai puternică motorizare are 360 de cai

Autor: Ionuț Vîlciu 28 iun. 2022 Știri auto

DS 7, primul model conceput în totalitate de DS Automobiles, a primit un facelift semnificativ, care aduce actualizări interesante. Inițial cunoscut drept DS 7 Crossback, acesta a fost modelul care a marcat separarea Citroen și DS în două entități diferite.

Noul DS 7 se bucură de modificări importante, atât la nivel vizual, cât și la capitolul tehnologie. Exteriorul a fost împrospătat, interiorul a primit materiale și tehnologii noi, iar trenul de rulare a fost revizuit.

DS 7 Facelift – Ce este nou

„Noul DS 7 împrumută personalitatea și eleganța formelor existente, la care am adăugat o tușă suplimentară de dinamism, cu
forme ascuțite. Noul DS 7 capătă un caracter mai puternic, în special în partea din față și din spate, în timp ce designul este
inspirat direct de cele mai recente concept car-uri ale mărcii DS Automobiles. Materialele noi amplifică caracterul unui interior și mai rafinat. Noul DS 7 este rezultatul colaborării dintre echipa de design, inginerii de la DS Performance și experții mărcii DS Automobiles, care au contribuit la succesul noului model”, Thierry Metroz, Director de design.

Noul DS 7 facelift primește modificări importante în partea din față, dar și spate. Partea frontală se remarcă prin linii mai ascuțite. Noua semnătură luminoasă a căpătat acum un aspect mai agresiv.

De acum, grila și DS Wings sunt mai mari, în timp ce bara frontală a fost redesenată. Există acum o gamă de culori care variază în funcție de echipare.

În partea din spate, lămpile au primit, de asemenea, un aspect nou. Haionul portbagajului și emblema au fost redesenate cu linii mai ascuțite. Denumirea DS Automobiles a luat locul celei de Crossback.

Dimensiunile jantelor sunt cuprinse între 19 și 21 de inch. Dimensiunea cea mai mare, de 21 de inch, este disponibilă doar pe vârful de gamă, DS7 E-TENSE 4×4 360.

Ornamentele laterale ale geamurilor, dar și barele de pe plafon, sunt acum oferite și într-o variantă negru lucios.

Farurile modelului facelift vin cu tehnologie nouă. DS Pixel Led Vision 3.0 introduce o nouă tehnologie pentru o iluminare optimă. La viteze de sub 50 km/h, fasciculul de lumină acționează pe o distanță de 65 de metri.

Modulul Pixel pentru faza lungă înglobează 84 de LED-uri amplasate pe 3 rânduri. Raza de acțiune pentru faza lungă a crescut la 380 de metri.

Luminile de zi au fost inspirate din conceptele DS X E-TENSE și DS Aero Sport Lounge. DS Light Veil este alcătuit din patru elemente luminoase formate din 33 de LED-uri, dispuse vertical. DS Light Veil se aprinde și se stinge atunci când mașina e încuiată și descuiată.

Interior reîmprospătat

Nici interiorul nu a fost lăsat la o parte. Acesta se bucură de materiale premium, precum pielea Nappa, care vine în două culori: Noir Basalte și Gris Perle. Pe lângă pielea Nappa, a fost introdus și un nivel nou de finisaj al acesteia. Modelul cu efect drapat îmbracă fețele de uși și bordul.

Interiorul care vine în echiparea Performance Line este de un negru mai închis, cu Alcantara și cusături contrastante.

„Noul DS 7 întruchipează viziunea mărcii DS Automobiles asupra artei de a călători în stilul franțuzesc. Pe lângă elementele de bază specifice acestui segment, Noul DS 7 primește câteva atuuri distinctive, în special în ceea ce privește interiorul și selecția de materiale, precum și expertiza DS în materie de automobile, cu un șasiu sigur și ușor și motorizări extrem de puternice și eficiente. Această asociere reflectă confortul și dinamismul modelelor mărcii DS Automobiles”, Agnès Tesson Faget, Director Produs.

DS 7 – Tehnologii inedite pentru clasa sa

DS 7 vine la pachet cu o suită de tehnologii interesante. Lăsând la o parte instrumentarul de bord digital și ecranul central tactil de 12 inch, care au devenit o normă în segment, SUV-ul francez beneficiază de tehnologii precum DS Active Scan Suspension și DS Night Vision.

DS Active Scan Suspension se bazează pe o cameră video amplasată în partea superioară a parbrizului, pe patru senzori de altitudine și trei accelerometri care scanează în timp real imperfecțiunile drumului. Datele sunt transmise către un calculator care acționează independent asupra fiecărei roți.

DS Night Vision O cameră cu infraroșu amplasată la nivelul grilei față detectează prezența pietonilor, bicicliștilor și a animalelor în fața vehiculului pe o distanță de până la 100 metri. Imaginile furnizate de cameră sunt afișate pe tabloul de bord, iar pietonii sau animalele sunt încadrate cu galben, apoi cu roșu dublat de un semnal sonor, în funcție de cât de iminent este pericolul.

Cât despre motorizări, DS 7 are în gamă atât motoare diesel, cât și benzină și hibrid.

  • DS 7 E-TENSE 225 este echipat cu o motorizare pe benzină PureTech 180 și un motor electric de 110 CP, cuplate la cutia de viteze automată cu 8 rapoarte și tracțiune pe 2 roți motrice.
  • DS 7 E-TENSE 4×4 300 și DS 7 E-TENSE 4×4 360 introduc tracțiunea pe patru roți motrice, cu un motor PureTech 200 și un motor electric de 110 și 112 CP pe fiecare punte. Versiunea 360 primește reglaje specifice, realizate de echipa DS Performance.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stellantis


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide