DS9 E-Tense 250, noua versiune plug-in hybrid a sedanului francez

Autor: Mihai Morcovescu 03 dec. 2021 Știri auto

Oficialii mărcii premium DS Automobiles anunță introducerea unei noi versiuni plug-in hybrid pentru limuzina DS9, denumită E-Tense 250. Modelul este propulsat de un ansamblu format dintr-un propulsor pe benzină PureTech cu patru cilindri care produce 200 CP și unul electric de 109 CP.

Prețuri de la 58.000 de euro

Noul DS9 (6)

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Propulsorul electric este suficient de puternic pentru ca DS 9 E-Tense să atingă în modul electric o viteză maximă de 135 km/h. Întregul ansamblu promite, însă, o viteză de top limitată electronic de 240 km/h.

Unitatea electrică este alimentată de o nouă baterie cu o capacitate de 15,6 kWh, care are aceeași cantitate de celule ca și DS 9 E-Tense 225, însă oferă o autonomie de 70 km în oraș și 61 km în condiții mixte de condus, conform ciclului de testare WLTP.

Charger-ul onboard de 7,4 kWh permite o încărcare completă a acumulatorului în aproximativ două ore și jumătate. Conform aceluiași ciclu de testare, noul DS 9 E-Tense 250 emite doar 26 g/km de CO2 și, mai impresionant, consumă doar 1,1 litri/100 km de combustibil.

Noul DS9 E-Tense 250 este disponibil în două niveluri de echipare, Performance Line + and Rivoli +. Prețurile pentru Franța pornesc de la 58.000 de euro pentru prima vetrsiune și de la 60.900 de euro pentru cea de-a doua.

Sursa: DS Automobiles

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DS Automobiles


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide