DS Automobiles lansează a doua generație a lui DS4

Autor: George Cristea 03 feb. 2021 Știri auto

DS Automobiles, parte a grupului Stellantis, a lansat a doua generație a modelului DS4. Este singurul model premium francez în segmentul compact, concurând direct cu Mercedes-Benz Clasa A, BMW Seria 1  și Audi A3 Sportback.

Intră în Galeria FOTO

DS4 este al patrulea model al gamei DS Automobiles, după DS7 Crossback, DS3 Crossback și DS9, dar își propune revoluționarea designului mărcii, cu o abordare proaspătă. Noul model va fi disponibil pe piață în trei versiuni – DS 4, DS 4 Cross și DS 4 Performance Line. Cu o lungime de 4,40, DS4 se poziționează în mijlocul segmentului compact premium.

A doua generație a lui DS4: Nou limbaj de design

Partea frontală afișează o nouă semnătură luminoasă. Farurile, mai subțiri, propun sistemul DS Matrix LED Vision cu tehnologia Matrix și funcție de iluminare direcțională. Acestea sunt completate de lumini de zi cu 98 de LED-uri. Capota lungă accentuează latura dinamică a automobilului, în timp ce mânerele ușilor retractabile evidențiază aerodinamica atent studiată. În partea din spate, linia plafonului se întinde până la luneta puternic înclinată. Blocurile optice spate imită solzii de reptilă, o semnătură luminoasă de nouă generație.

Versiunea DS4 Cross joacă rolul unui crossover, fiind ușor de identificat grație barelor de plafon specifice și de protecțiile specifice din partea inferioară a caroseriei. Opțional, poate fi dotat cu tehnologia Advanced Traction Control cu Hill Assist Descent Control, pentru o aderență îmbunătățită, cu modurile nisip, zăpadă și noroi. Mai dinamic, DS4 Performance Line propune un exterior cu finisaj negru și pachetul Black (DS WINGS, bandou între farurile spate, grilă și cadre geamuri laterale), jante negre specifice și un interior exclusiv.

Interiorul noului model propune o abordare modernă și fluidă. Comenzile sunt regrupate în trei zone de interfață, pentru o experiență simplificată. DS 4 se distinge prin sistemul de infotainment de nouă generație, tehnologii de asistență la condus inedite în segmentul C-Premium și un sistem inovator de proiecție a informațiilor.

A doua generație a lui DS4: ce motorizări sunt disponibile?

Conceput pe o nouă versiune a platformei EMP2, DS 4 oferă tehnologia plug-in hybrid încă de la lansare. Un motor cu 4 cilindri ce oferă 180 CP este asociat cu un motor electric de 110 CP, cuplat la cutia de viteze EAT8, pentru o putere combinată de 225 CP. La acestea se adaugă o baterie mai eficientă cu celule noi mai compacte și de capacitate mai mare, ce permite o autonomie de peste 50 kilometri în modul zero emisii (ciclu mixt WLTP).

Clienții vor avea la dispoziție și motorizarea pe benzină PureTech, disponibilă în versiuni de 130, 180 și 225 CP, în timp ce oferta diesel va include o unitate BlueHDi de 130 CP. Acestea vor fi toate cuplate la o cutie de viteze automată cu 8 rapoarte. DS 4 oferă astfel o gamă de versiuni multi-energie eficiente.

Tehnologii noi pentru confort și siguranță

Unul dintre atuurile modelului DS4 este suspensia controlată electronic, DS Active Scan Suspension, o exclusivitate în acest segment. Tehnologia utilizează o cameră video amplasată în partea superioară a parbrizului, patru senzori de înălțime și trei accelerometri, care analizează în permanență natura drumului și reacțiile mașinii. DS Active Scan Suspension acționează în timp real și independent asupra fiecărei roți și ajustează modul în care suspensia este mai fermă sau mai moale, în funcție de imperfecțiunile drumului. Rezultatul este un confort îmbunătățit, indiferent de starea drumului.

DS Night Vision este o altă tehnologie ce permite mărcii DS Automobiles să se detașeze de concurență. O cameră video cu infraroșu, amplasată la nivelul grilei DS 4 detectează prezența pietonilor și a animalelor în fața vehiculului pe o distanță de până la 200 metri și afișează imaginea pe instrumentarul de bord digital pentru ca șoferul să anticipeze pericolele și să reacționeze în consecință. Un real beneficiu în materie de siguranță ce asigură un condus odihnitor, chiar și pe timp de noapte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide