DS Automobiles lansează ediția specială DS3 Sportback Louvre

Autor: Mihai Morcovescu 02 feb. 2022 Știri auto

Francezii de la DS Automobiles au dezvăluit o nouă ediție specială a crossover-ului compact DS3 Crossback, care se numește Louvre. Aceasta reprezintă un omagiu adus celebrului muzeu de artă din Paris.

Astfel, DS Automobiles își continuă colaborarea cu cel mai vizitat muzeu din lume cu această ediție specială. Este cea de-a doua care poartă această denumire, după cea din 2020 oferită pe modelul DS7 Sportback.

DS3 Sportback Louvre costă de la 39.700 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noua ediție specială DS3 Sportback Louvre beneficiază de o serie de modificări estetice. Mașina a primit o gamă de culori speciale pentru caroserie: Perla Nera, Artense, Platinium, Perle Nacré și Cristal Pearl. Plafonul este negru.

De asemenea, se disting o serie de embleme specifice pe capotă, hayon și în partea inferioară a ușilor din față. Pe grila frontală a fost montat un logo DS Onyx Black. Acesta se regăsește și la nivelul jantelor de 18 inch și a carcasei oglinzilor laterale.

La interior, regăsim tapițerie din piele „nappa” neagră, embleme DS și ornamente din piele neagră pe planșa de bord și pe panourile ușilor. Volanul este, de asemenea, finisat în piele cu cusătură „Pearl”.

Un simbol piramidal care te duce cu gândul la muzeul Louvre este gravat pe planșa de bord, iar pe selectorul de viteze există o gravare similară realizată cu laser.

Noul DS3 Crossback Louvre a primit același sistem multimedia cu ecran tactil de 10,3 inch ca modelul standard. Acesta are un mod unic de afișare și devine o galerie interactivă în care pot fi admirate digital cele 182 de piese de artă din interiorul muzeului Louvre. Fiecare dintre aceste lucrări oferă podcasturi de câte 4 minute.

Ediția specială este disponibilă în două versiuni de motorizare pe benzină și un grup motopropulsor 100% electric. Modelul entry-level este echipat cu unitatea DS PureTech 130 care dezvoltă 128 CP și 153 CP. Ambele sunt asociate unei cutii de viteze automată.

Varianta electrică E-Tense și produce 134 CP. Autonomia acesteia este de aproximativ 330 de kilometri cu o singură încărcare.

Mașina este disponibilă deja pentru comenzi în Franța. Prețurile variază între 39.700 de euro (versiunea PureTech 130) și 48.700 de euro (E-Tense).

Sursa: L’Argus

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DS


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide