Un Citroen DS a trecut pe la Registrul Auto Român pentru omologare – GALERIE FOTO

Autor: Promotor 16 iul. 2022 Știri auto

Citroen DS (varianta FD) a trecut de curând pe la RAR Timiș pentru omologare. Această mașină nu a trecut neobservată, inginerii de la Registrul Auto Român au postat imagini cu ea pe pagina de Facebook.

”Credeți că așa arată zeița frumuseții din lumea autovehiculelor? În anul 2009, un juriu de specialitate a votat un model Citroen DS ca fiind cea mai frumoasă mașină din toate timpurile. Este drept că frumusețea fotografiată de colegii noștri de la RAR Timiș nu este exact acel model, ci varianta DS FD. Acest autovehicul a fost fabricat în anul 1971, are un motor pe benzină de 1985cc și 95 de cai putere. Primul model DS, care a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris în anul 1955, a fost dezvoltat în secret de inginerii Citroen timp de 18 ani, dar efectul a fost demn de un record care a stat în picioare timp de 60 de ani: 80.000 de precomenzi în primele 10 zile de la prezentare”, scrie în postarea apărută pe Facebook.

DS este una din cele mai frumoase mașini din toate timpurile

Citroën DS este o mașină cu motor poziționat în partea din față, tracțiune față, fabricată și comercializată între 1955 și 1975 în configurații de caroserie sedan/fastback, wagon/estate și cabriolet, în trei serii.

DS a fost cunoscut pentru designul aerodinamic și futurist al caroseriei și pentru tehnologia inovatoare. Modelul a stabilit noi standarde în ceea ce privește calitatea de rulare, manevrabilitatea și frânarea datorită faptului că a fost atât prima mașină de serie echipată cu suspensie hidropneumatică, cât și cu frâne pe disc.

Sculptorul și designerul italian Flaminio Bertoni și inginerul aeronautic francez André Lefèbvre au realizat stilul și ingineria automobilului, iar Paul Magès a dezvoltat suspensia hidropneumatică autonivelantă. Robert Opron a proiectat facelift-ul Seriei 3 din 1967.

Citroën a construit 1.455.746 de exemplare în șase țări, dintre care 1.330.755 fabricate la uzina din Paris, Quai de Javel (acum Quai André-Citroën).

În combinație cu tracțiunea față dovedită de Citroën, DS a fost folosit în cursele de raliu pe parcursul a aproape toți cei 20 de ani de producție, obținând multiple victorii importante, încă din 1959 și până în 1974. S-a clasat pe locul al treilea în sondajul „Car of the Century” din 1999, care recunoaște cele mai influente modele auto din lume și a fost numită cea mai frumoasă mașină din toate timpurile de către revista Classic & Sports Car.

Numele DS reprezintă un joc de cuvinte în limba franceză. ”DS” se pronunță déesse, însemnând literalmente „zeiță”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Registrul Auto Român / Facebook



Comentarii
Inchide