DS 9 este definiția luxului francez. Prin ce se remarcă sedanul de lux – Prezentare Video

Autor: Ionuț Vîlciu 28 oct. 2022 Știri auto

DS 9 este nava amiral a francezilor de la DS. Vom vedea împreună cum arată alternativa la Mercedes-Benz Clasa E sau Volvo S90.

DS este brandul premium al grupului PSA. Acesta are o abordare nonconformistă, mașinile produse de DS fiind niște vehicule ceva mai nișate. DS 9 este nava amiral a brandului francez, fiind o limuzină premium, care oferă multe opțiuni și materiale premium.

Cea pe care noi ne vom axa acum atenția este o mașină în echiparea de top Rivoli. Sub capotă se află un motor de 1,6 litri, care dezvoltă 224 de cai putere și 300 Nm cuplu. Motorul este cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte, iar tracțiunea este realizată de roțile față.

Designul este unul cu adevărat special. Mașina se inspiră din designul originalului Citroen DS. Este o mașină cu aspect elegant, cu foarte multe ornamente cromate. Grila frontală are dimensiuni generoase, iar farurile LED realizează un dans fascinant în momentul în care deschizi mașina.

Din lateral, putem observa gabaritul mașinii. Este un vehicul lung de aproape cinci metri, cu un profil care ne duce cu gândul la originalul DS. Mașina are jante de 19 inch, îmbrăcate în anvelope Michelin PilotSport 4.

Parte din spate continuă să ne aducă aminte de originalul Citroen DS prin forma sa, dar și prin semnalizatoarele montate sus. Stopurile au un design complex, care creează un efect tridimensional. Portbagajul are deschidere electrică, iar volumul total este de 510 litri.

DS 9 este o mașină specială cu un interior la fel de special

Mașina filmată de noi vine cu interiorul Opera. Materialele sunt de bună calitate, pielea îmbrăcând aproape în totalitate spațiul interior. Scaunele sunt complet electrice, cu memorie. Ele sunt încălzite, ventilate și au funcție de masaj. Bineînțeles, sunt îmbrăcate în piele Nappa. Finisajul acestora imită cureaua unui ceas de mână.

În spatele volanului se află un instrumentar de bord digital, care este acompaniat de un ecran de infotainment  cu ecran de 12 inch. Sistemul audio de pe această mașină este un Focal Electra, ceea ce înseamnă că muzica se va auzi la o calitate foarte bună.

Dacă ne mutăm în partea din spate, ocupanții sunt tratați la fel de bine ca cei de pe locurile din față. Ocupanții locurilor spate se bucură de scaune încălzite, ventilate și cu funcție de masaj, care sunt îmbrăcate în aceeași piele Nappa.

Prețul de listă pentru această mașină este circa 62.000 de euro.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide