Duel în off-road Dacia Duster 1.5 dCi – Audi RSQ8 V8 bi-turbo. Cine a câștigat? (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 22 nov. 2021 Știri auto

Unul dintre cele mai ciudate și mai inegale teste comparative între două SUV-uri a adus față în față un Dacia Duster 1.5 dCi și un Audi RSQ8.

Britanicii de la Carwow au pus la treabă în off-road cele două vehicule 4×4 pentru a afla cum se descurcă capabilul model românesc în fața unuia dintre cele mai scumpe SUV-uri de pe piață.

Cine a câștigat duelul inegal?

 

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În timp ce Dacia Duster ascunde sub capotă clasicul motor diesel de 115 CP și un cuplu de 260 Nm, bolidul german este echipat cu un V8 bi-turbo de 4,0 litri cu tehnologie mild-hybrid la 48V, care dezvoltă o putere maximă de 600 CP și 800 Nm de cuplu.

Transmisia acestor resurse către toate cele patru roți se face prin intermediul unei cutii manuale cu șase trepte, în timp ce modelul german dispune de o cutie automată cu opt rapoarte, în timp ce sistemul de tracțiune integrală este arhicunoscutul și performantul Quattro.

Modelul de la Mioveni are un preț de catalog în Marea Britanie de 20.000 de lire sterline (cca 24.000 de euro), în timp ce Audi RSQ8 costă 107.000 de lire sterline (cca 128.000 de euro), adică de vreo opt ori mai mult.

Cele două SUV-uri au fost supuse la mai multe teste, și anume start de pe loc în rampă, parcurgerea unui traseu mocirlos, denivelat și sinuos, traversări ale unor zone extrem de solicitante pentru suspensiile acestora.

Cum era de așteptat, bolidul din Stuttgart s-a descurcat mai bine decât Duster în unele probe. În schimb, SUV-ul autohton s-a dovedit mult mai abil în alte probe demonstrând că diferența de preț de aproximativ 100.000 de euro nu se vede în teren.

 

Sursa: Carwow.co.uk

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide